Jenkei András, 2015.11.16. | Röplabda

Kettős győzelemmel jutott  a Vasas Óbuda a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

Vasas Óbuda – Pincelakat Röpke SE 3:0 (15, 18, 14)
Folyondár utca, 50 néző.

Vezette: Éri, Vigh.

Vasas Óbuda: Durst 4, Miklai 7, Bodovics 7, Rountree 7, Háfra 12, Vacsi 8. Csere: Tóth A., Nagy M. (liberók), Villám 6, Windisch 1, Benedek 2.
Vezetőedző: Buday Balázs.

Kecskemét: Tóth-Borszéki 2, Kiss G. 4, Páli 2, Bondor 3, Kökény P. 5, Vezsenyi 5. Csere: Gulyás (liberó), Kökény N., Vigh.
Vezetőedző: Szappanos Máté. 

A szombati, budaörsi bajnoki mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is több fiatal játékosának bizalmat szavazott a Jókay Zoltán és Buday Balázs alkotta szakmai stáb. Az első játszma gyakorlatilag a két csapat nyitásain eldőlt, hiszen a Vasas Óbuda rengeteg ászára, a kecskemétiek több rontott adogatással válaszoltak. Csapatunk könnyedén, az első mérkőzésnél összehasonlíthatatlanul jobb játékkal szerezte meg a vezetést (25:15, 1:0). 

A második játékrészre némileg felbátorodott a vendég Röpke SE, Szappanos Máté tanítványai sokáig előnyben is voltak. Tess Rountree és Háfra Dominika jó támadójátékának köszönhetően az első technikai szünet után fordítani tudott azonban csapatunk, és innentől kezdve már nem is adtuk ki kezünkből a vezetést. A játszma vége felé Villám Lilla és Windisch Kinga is lehetőséget kapott, a második szettben aratott győzelemmel pedig bebiztosítottuk továbbjutásunkat (25:18, 2:0). 

A folytatásra végleg szétesett a Röpke, Buday Balázs gyakorlatilag a juniorokat játszathatta, csapatunk pedig így is tíz ponttal vezetett. A játszma során tétmérkőzésen is bemutatkozott a felnőtt csapatban fiatal liberónk, Nagy Mariann, együttesünk pedig magabiztos és jó játékkal jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé (25:14, 3:0). 
Folytatás szerdán az MTK ellen a Folyondár utcában, ekkor valószínűleg már jóval nehezebb mérkőzés vár a mieinkre. 

Sarlós Márton


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések