Jenkei András, 2015.11.14. | Röplabda

Szombaton Budaörsön folytatta idei bajnoki szereplését női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda.

Budaörsi DSE – Vasas Óbuda 0:3 (-22, -15, -17)

Vasas Óbuda: Sousa 4, Miklai 13, Bodovics 6, Háfra 10, Villám 7, Hardy 9. Csere: Tóth A. (liberó), Durst 1, Windisch 3, Benedek 3. Megbízott vezetőedző: Buday Balázs.

Buday Balázs több játékosának is pihenőt adott a tabella utolsó helyén álló budaörsiek ellen, így kissé szokatlan összeállításban kezdte együttesünk a mérkőzést. Játékunkon látszott is az összeszokottság hiánya, ám Miklai Zsanett vezérletével ennek ellenére magabiztosan vezetett csapatunk. A végjátékban kissé megzavarta csapatunkat, hogy az eredményjelző hibája miatt 17:25 után is kénytelenek voltak folytatni a játszmát (valójában 18:23 volt az állás), ám hiába zárkózott néhány jó nyitással a Budaörs, megszereztük a vezetést (22:25, 0:1).  

A második szettre sokat javult csapatunk nyitásfogadása, ennek köszönhetően pedig tovább nőtt a két együttest közti különbség. A szett derekán Buday Balázs feladót cserélt, a lányok pedig Durst Anna irányításával is magabiztosan vezettek. Néhány pontatlanság és egyéni hiba ugyan bele-bele csúszott játékunkba, újabb játszmagyőzelmünk egy percig sem forgott veszélyben (15:25, 0:2).  

A harmadik felvonást kimondottan rosszul kezdte csapatunk, ám hiába vezetett már négy ponttal is a hazai csapat, Bodovics Hanna nyitásaival hamar fordítani tudtunk. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a csereként pályára lépő Benedek Gabriella kiváló nyitássorozatával eldöntötte a szettet, lányaink így könnyedén gyűjtötték be a kötelező három pontot a Budaörs otthonában (17:25, 0:3).  

Folytatás holnap este hat órától a Folyondár utcában, ahol a Magyar Kupa visszavágó mérkőzésen a Kecskemét csapatát látjuk vendégül.

Sarlós Márton


Hirdetések