Jenkei András, 2015.11.06. | Röplabda

Az NB I. ötödik fordulójának rangadóján a Vasas Óbuda az UTE csapatát látta vendégül a Folyondár utcában, a találkozót az M4 sportcsatorna élőben közvetítette.

Vasas Óbuda – UTE 3:0 (23, 22, 19)
Folyondár utca, 400 néző.

Vezette: Adler, Mezőffy.

Vasas Óbuda: Sousa 3, Klein 15, Hardy 15, Miklai 11, Szombathelyi Sz. 8, Vacsi 4. Csere: Tóth A. (liberó), Windisch. Megbízott vezetőedző: Buday Balázs.

UTE: Cesljar 1, Iricanin 9, Leidgeb 4, Lakatos 7, Lutter 3, Avramovic 4. Csere: Kötél (liberó), Headen 6.
Vezetőedző: Milodanovic Andrea.

Légiósaink közül Tess Rountree ült a nézőtéren az eltiltott Jókay Zoltán mellett, míg Pekárik Eszter és Lévai Vivien továbbra is sérülés maradt ki a keretből. Kisebb fájdalmait követően visszatért azonban a kezdőcsapatba csapatkapitányunk, Szombathelyi Szandra.

Az első játszma a két szurkolótábornak köszönhetően parádés hangulatban kezdődött, a csapatok pedig rangadóhoz méltó, színvonalas teljesítményt nyújtottak. Csapatunkból Miklai Zsanett és Meredith Hardy különösen elemében volt, ám a remekül működő újpesti sánc gyakran útját állta együttesünknek (14:16). Hiába vezetett már három ponttal is az UTE, a végjátékra felzárkóztunk, és Szombathelyi Szandra ászával a szett legfontosabb pillanataiban kiegyenlítettünk (20:20). Pully Klein remek támadásaival három játszmalabdához jutott csapatunk, és hiába hibáztak kétszer is a lányok, harmadszorra Hardy már nem kegyelmezett, így megszereztük a vezetést (25:23, 1:0).

A második szett álomszerűen indult, parádés játékkal hagyta faképnél együttesünk az Újpestet (9:3). Egy rontott nyitást követően azonban előnyünk pillanatok alatt elfogyott, Buday Balázs pedig kénytelen volt időt kérni (9:8). Sikerült rendet tenni a fejekben, hiszen a folytatásban Miklai és Klein vezérletével ismét magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és négy pontos előnybe kerültünk (19:15). Milodanovic Andrea ekkor jó érzékkel változtatott, hiszen a csereként beálló Ashley Headen zsinórban három pontot szerzett, az UTE pedig egalizált (19:19). Buday időkérése azonban ismét bevált, együttesünk jóval higgadtabban folytatta a játszmát, Szombathelyi Szandra szép pontja, valamint Vacsi Evelin ásza pedig újabb szettgyőzelmet ért (25:22, 2:0). 

A harmadik felvonás elejébe kissé belealudt együttesünk (1:4), ám többek között két remek Hardy-ponttal hamar fordítani tudtak a lányok (6:4). Innentől kezdve már nem volt megállás, Sousa szép labdáiból felváltva szerezték ütőink a pontokat, előnyünk hét pontosra duzzadt (18:11). A végjátékban ugyan még négy pontra zárkózott az UTE, egy időkérés és két Hardy pont megpecsételte sorsukat. 
A Vasas Óbuda remek játékkal, nagy magabiztossággal győzte le egyik legnagyobb riválisát, az idén eddig még pontot sem veszítő UTE csapatát, és jó előjelekkel készülhet a jövő hét szerdai, UVC Holding Graz elleni Challenge-kupa mérkőzésre. (25:19, 3:0).

Sarlós Márton  


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

 


Hirdetések