Jenkei András, 2015.11.02. | Vízilabda

A VasasPlaket nem élte túl a Magyar Kupa  első körét.

A Nagykanizsán rendezett tornán a Vasas pólósai a harmadik helyet szerezték meg, ami kevés volt az üdvösséghez. A sorsdöntő, a továbbjutásról határozó összecsapáson, vízilabdázóink súlyos vereséget szenvedtek a debreceniektől.

Földi László, vezetőedző:
- Nagyon-nagyon nehéz értékelni, egyetlen sorsdöntő meccsünk volt a hétvégén, ahol gyenge és rossz játékkal alulmaradtunk a Debrecen ellen. A meccs feléig még így is sikerült viszonylag szoros eredményt hozni, de utána sorozatosan jöttek a csapatszintű hibák és az egyéni butaságok, amelyekből sorra kaptuk a gólokat. A Debrecen semmilyen csodát nem tett, csupán élt az általunk felkínált lehetőséggel. Ehhez képest is túlzó az a különbség, ami a végére kialakult. Mondhatnám, hogy hamar elvesztettük Takács Bálintot, illetve Burián Gergő is sérült volt, de ez csak üres magyarázkodás lenne, nem ezen múlt a dolog.
Őszinte leszek, számomra is egy nagy talány, ami a csapattal történik, nem igazán éltem még át ilyet. Továbbra is fenntartom, hogy sokkal több van ebben a keretben. Azt látom, hogy hiába edz mindenki a megfelelő szinten és intenzitással, a meccseken egyszerűen nem vagyunk képesek visszaadni a begyakoroltakat. Nem lesz egyszerű, de ki fogok találni valamit arra, hogy ez másképp legyen. Keseregni nincs sok idő, ha a minimális esélyt meg akarjuk tartani a bajnokságban a nyolcba kerülésre, akkor most le kell győznünk idegenben a Pécset, majd otthon az UVSE-t, utána pedig utazhatunk Debrecenbe, ahol szükség lesz a bravúrra.

Eredmények:
VasasPlaket – Kanizsa VSE 15–9 (6–0, 5–4, 1–2, 3–3)
Gólszerzők:
Delgado 3, Mészáros 2, Várnai 2, Bóbis 2, Steinmetz Á. 2, Saric 2, Gyárfás, Fazekas G., illetve Bakó 2, Kéri 2, Virt, Cserdi, Gulyás, Szécsi, Kis

Vasas – Tatabánya 16–9 (4–2, 5–3, 3–4, 4–0)
Gólszerzők:
Kiss Gy. 3, Francsics 2, Békés, Práczky, Mocsári, Salamon, illetve Gyárfás 4, Bóbis 3, Mészáros 2, Steinmetz Á. 2, Delgado 2, Hőna, Takács, Fazekas G.

Debrecen – Vasas 14–5 (5–3, 1–1, 5–0, 3–1)
Gólszerzők:
Bóbis, Gyárfás, Hőna, Simon, Delgado, ill. Mora 4, Halek 3, Babay, Hoppál, Kincses, Müller, Szőke, Süveges, Kállay

OSC – Vasas 19–9 (6–1, 6–4, 3–1, 4–3)
Gólszerzők:
Graham 4, Gór-Nagy 3, Bátori 2, Decker Á. 2, Hegedűs G. 2, Juhász 2, Német, Kovács G., Salamon, Brguljan, ill. Gyárfás 2, Saric 2, ifj. Mészáros, Burián, Simon, Fazekas, Delgado

A végeredmény:
1. OSC 12 pont
2. Debrecen 9 pont
3. VasasPlaket 6 pont
4. Tatabánya 3 pont
5. Kanizsa 0 pont

 

 

 


Hirdetések