, 2015.11.01. | Kosárlabda

A mérkőzés nagy részében tíz ponton belül tartotta a különbséget fiatal csapatunk az Európa Kupában résztvevő Győrrel szemben.

Vasas Akadémia–CMB Cargo-UNI Győr 68–86 (19–21, 20–25, 12–20, 17–20)

Pasaréti csarnok, 150 néző. V.: Gál, Hervay, Jurák.

Vasas: Aho, Cymmer 9/3, Adamecz 17/6, Tóth T., Dobos 3. Cs.: Farkas F. 11/3, Zsilinszki 12, Bajnóczi 8/3, Markó D. 6, Gundel Takács, Solymosi, Kulcsár 2. Edző: Halmai Gábor.

Győr: Radojac 15/3, Horváth K. 5, Laklóth 11/6, Grigalauskyte 19/3, Goree 20. Cs.: Varga Zs. 12, Török 4, Pap, Takács K., Kovács V. Edző: Völgyi Péter.

A találkozó elejét kissé megilletődötten kezdtük, a vendégek hamar ötpontos előnyre tudtak szert tenni. A kezdeti kihagyás után azonban Halmai Gábor együttese szépen elkezdett felzárkózni, tette mindezt úgy, hogy egy szerencsétlen ütközés után Aho Nina fájdalmas arccal a parkettára huppant. Fiatal irányítónk nem tudott lábra állni, így rögtön le kellett cserélni. A kis közjáték mintha a vendégeket zavarta volna meg jobban, a mieink előbb kiegyenlítettek, majd két perccel a negyed vége előtt a vezetést is átvették. Igaz, az előny nem tartott ki sokáig, a győriek elsősorban a sorozatban kapott büntetőknek köszönhetően maguk javára fordították az eredményt.

A második negyedben ellenfelünk egy 6-0-ás sorozattal indított, így Halmai Gábor rögtön időt kért.  Talán ennek hatására a 18. percben ismét felzárkóztunk három pontra (35-38), de egy jó vendég hajrának köszönhetően hétpontos előnnyel vonulhattak a nagyszünetre a győriek.

A folytatásban is kiegyenlített játék jellemezte a mérkőzést, csapatunk rendre tíz ponton belül tudott maradni. További nehézséget jelentett, hogy a mieinknél Cymmer hamar begyűjtötte előbb a negyedik, majd az ötödik személyi hibáját is, így vérbeli irányító nélkül voltunk kénytelenek folytatni.

 Az utolsó játékrészben a rutinosabbnak számító Győr jól sáfárkodott az előnyével, a végére elfáradó csapatunk ellen könnyen tudtak újabb pontokat szerezni. A végére a két csapat között tizennyolc pont lett a különbség, de ez nem tükrözi reálisan a mérkőzés képét.

Fotó: Doba István

Halmai Gábor vezetőedző értékelése:

- A sorsunkat elég hamar megpecsételte, hogy a kezdő irányítónkat a meccs elején elveszítettük, sőt a harmadik negyed elején Cymmert is. Ennek tükrében külön dicséret illeti a csapatomat, hogy szinte végig közvetlenül ott voltunk egy ilyen erős csapat nyomában. A végére sajnos erőben elfáradtunk, de ennek ellenére az összkép számomra kifejezetten pozitív.


Hirdetések