Jenkei Dániel, 2015.10.30. | Röplabda

A TFSE otthonában is könnyedén győzött a Vasas Óbuda.

TFSE – Vasas Óbuda 0:3 (-13, -17, -23)
TF „D” terem, 150 néző.
Vezette: Éva, Nagy L.

Vasas Óbuda: Sousa 1, Klein 12, Vacsi 13, Rountree 4, Miklai 8, Bodovics 5. Csere: Tóth A. (liberó), Villám 7, Háfra 3, Windisch, Durst, Benedek.
Megbízott edző: Buday Balázs.

Péntek este az NB I negyedik fordulójában a TFSE otthonában lépett pályára a Vasas Óbuda. Légiósaink közül ezúttal Meredith Hardy maradt ki, Szombathelyi Szandra pedig kisebb térdfájdalmak miatt, elővigyázatosságból kapott pihenőt. Az első játszma során végig kiválóan nyitottunk, különösen Pully Klein volt elemében, ám a nyitásfogadásba többször is hiba csúszott.
Az elmúlt mérkőzésekhez képest látványosan javult viszont a feladónk, Jacqueline de Sousa, és a válogatott centerünk, Vacsi Evelin közti összhang, ez pedig több szép pontot is eredményezett. A játszmagyőzelmünk egy percig sem forgott veszélyben (13:25, 0:1).

A második szettre érkezett Villám Lilla és Háfra Dominika, a két csere pedig kissé megzavarta a fejeket, így öt ponttal meglépett a TFSE (6:1). Szerencsére hamar bemelegedtek új embereink, így könnyedén ledolgoztuk hátrányunkat, majd Pully Klein mérkőzésbeli hetedik (!) ászát követően már mi vezettünk nyolc ponttal (11:19). Innen már nem volt visszaút a hazaiak számára, a végjátékban Durst Anna irányításával megdupláztuk előnyünket (17:25, 0:2).

A harmadik játszmára visszatért a pályára Miklai Zsanett és Tess Rountree is, csapatunk pedig nagyon könnyedén menetelt a három szettes győzelem irányába. Miklai különösen elemében volt, együttesünk már kilenc ponttal is vezetett (11:20), és bár az utolsó percekben néhány gyengébb egyéni megoldásnak köszönhetően felzárkózott a TFSE, végül sima, háromszettes győzelmet aratott csapatunk (23:25, 0:3).

Folytatás csütörtökön az UTE ellen a Folyondár utcában, a mérkőzést az M4 csatorna élőben közvetíti majd. 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések