Jenkei András, 2015.10.26. | Röplabda

Jól sikerült a Vasas Óbuda hazai bemutatkozása, az NB I harmadik fordulójában magabiztos győzelmet arattunk a régi rivális Gödöllő ellen. 

Vasas Óbuda – TEVA-Gödöllői RC 3:0 (20, 20, 11)
Folyondár utca, 500 néző.

Vezette: Tillmann, Szabó Zs.

Vasas Óbuda: Sousa 3, Klein 11, Hardy 12, Miklai 8, Szombathelyi Sz. 7, Vacsi 6. Csere: Tóth A. (liberó), Durst 1, Háfra 1, Bodovics 1.
Megbízott vezetőedző: Buday Balázs.

Kiválóan kezdte a mérkőzést együttesünk, Szombathelyi Szandra vezérletével öt pontos előnyt épített ki csapatunk, melyet a folytatásban meg is tudtunk tartani. Horváth András időkérései ellenére sem tudták csökkenteni a különbséget a gödöllőiek, a játszma második felében ráadásul Miklai Zsanett is beszállt a pontgyártásba, így győztes játszmával kezdtük idei hazai szereplésünket (25:20, 1:0).

A Gödöllő a Vasas Óbudánál hosszú éveket lehúzó, a csapatot idén nyáron elhagyó Stefanik Orsolya bevetésével próbált változtatni a játék menetén a második játszmára, ám Meredith Hardy kiváló nyitássorozatának köszönhetően ismét a mieink kerültek előnybe (6:1). Nem tartott sokáig azonban a lendület, a vendégek lépésről-lépésre ledolgozták hátrányukat, sőt, a végjátékhoz közeledve már öt ponttal is vezettek (14:19). Ekkor azonban feladónk, Jacqueline de Sousa zsinórban hatszor nyithatott, és remek szerváinak, valamint honfitársa, Pully Klein okos támadásainak köszönhetően fordítani tudtunk (20:19). Innentől kezdve már nem volt megállás, a Gödöllő a játszma során már csak egyetlen pontot szerzett, így Vacsi Evelin sáncának köszönhetően megdupláztuk előnyünket (25:20, 2:0).

A harmadik szett amerikai centerünkről, Meredith Hardyról szólt, aki a játszma elején zsinórban ötször blokkolt pontot érően, majd a mérkőzés talán leglátványosabb pontját is megszerezte egy gyors akciót követően. Csapatunk ekkor végre igazán felszabadultan kezdett játszani, Miklai Zsanett kiválóan nyitott, szurkolóink pedig tíz pontos előnynél kiszámolhatták a Gödöllőt (13:3). A találkozó végén Buday Balázs több cserejátékosának is játéklehetőséget biztosíthatott, akik éltek is a lehetőséggel, hiszen a mérkőzés végéig még tovább is növelték a különbséget (25:11, 3:0).

A találkozó után szurkolóink virággal és ajándékkal lepték meg csapatunk Európa-liga győztes, és Európa-bajnokságon szereplő válogatott játékosait, valamint köszöntötték négy légiósunkat is. A remekül sikerült hazai bemutatkozás után sem pihenhetnek sokat lányaink, hiszen előbb szerdán Kecskeméten megkezdik idei szereplésüket a Magyar Kupában, majd pénteken a TF otthonában már a bajnokság negyedik fordulója következik.

Sarlós Márton    
fotó: Doba István


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!
 


Hirdetések