Jenkei András, 2015.10.22. | Röplabda

A bajnoki címvédő Békéscsaba otthonában sok hibával játszott a Vasas Óbuda, ám a lányok így is pontot raboltak a Viharsarokból. 

Linamar-BRSE – Vasas Óbuda 3:2 (17, 17, -22, -16, 11)
Békéscsaba, 700 néző.

Vezette: Csizmarik, Bodrogi.

Vasas Óbuda: Klein 17, Miklai 15, Vacsi 7,  Szombathelyi Sz. 6, Sousa 9, Hardy 10. Csere: Tóth A. (liberó), Villám, Durst, Windisch. 
Vezetőedző: Jókay Zoltán

Az első játszmában gyakorlatilag semmi sem valósult meg abból, amit a szakvezetés erre a mérkőzésre tervezett, játékunk pontatlan és sokszor figyelmetlen volt. Az első szettben nem kevesebb, mint tizenegy önhibát ejtettünk, mely nem, hogy a bajnoki címvédő, de sok más csapat ellen sem férne bele. A könnyedén elveszített játékrész után sem sikerült váltania együttesünknek, nyitásainkba továbbra is a megengedhetőnél jóval több hiba csúszott, így hiába volt nagyon stabil a nyitásfogadásunk, alig egy órányi játék után már két szettes hátrányba kerültünk (2:0). 

A harmadik játszmát végre határozottabb játékkal kezdte csapatunk, ezzel pedig ellenfelünket is egyre gyakrabban kényszerítettük hibára. A szett közepétől kezdve varázsütésre feljavult az addig borzasztóan működő sáncjátékunk (néhány perc leforgása alatt hat blokkpontot is szereztünk), a Békéscsaba pedig hiába kapaszkodott a végén, szépíteni tudtunk (22:25, 2:1).
A negyedik játszmát stílszerűen ismét két rontott nyitással kezdtük, de szerencsére ezzel le is tudtuk az erre a szettre jutó hibákat. Pully Klein és csapatkapitányunk, Szombathelyi Szandra vezérletével rendkívül jó százalékkal fejeztük be támadásainkat, valamint továbbra is hatékonyan működött a sáncunk, a hazaiak ezekben a percekben nem tudtak mit kezdeni játékunkkal. Már tíz ponttal is vezetett a Vasas Óbuda, a végén kilenc lett a különbség, következhetett tehát az ötödik szett (16:25, 2:2). 

Az ötödik játszma előtt minimum érdekesnek mondható közjáték zajlott a csarnokban, a játékvezetők ugyanis hosszú perceken át igyekeztek összeszedetni a labdaszedőkkel a hirtelen felbukkanó, szétszórt labdákat. A rövid szünetet két vitatható ítélet is követte, csapatunk pedig mintha lendületét vesztette volna ezektől. Öt pontos hátránnyal fordult csapatunk a szett második felére, ám hiába zárkóztunk Vacsi Evelin vezérletével, a Békéscsaba végül lezárta a mérkőzést, így „csak” egy pontot tudtunk elrabolni a bajnok otthonából (15:11, 3:2).

Buday Balázs, megbízott vezetőedző:
- Az első két játszma gyakorlatilag értékelhetetlen, semmit sem tudtunk megvalósítani az előzetesen eltervezett taktikából, ráadásul többen is jóval tudásuk alatt teljesítettek. A harmadik szettet végre mi kezdtünk jobban, és ahogyan számítottunk rá, ennek következtében a Békéscsaba is egyre többet hibázott. A negyedik játszmában is hasonlóan folytattuk, egyenlíteni is tudtunk, már csak le kellett volna zárni a mérkőzést. Ekkor jött azonban egy érdekes intermezzo, majd két vitatható ítélet, melynek következtében kizökkent a csapat, megtört a lendületünk, és a sok hiba nem fért már bele. Ennek ellenére azt gondolom, hogy hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk az öt szett alatt, amelyekre nagy szükségünk lesz még az év során.

Sarlós Márton     

 


Hirdetések