Jenkei András, 2015.10.19. | Röplabda

Nagyon fontos, idegenbeli győzelemmel kezdte az NB I 2015/2016-os kiírását a Vasas Óbuda.

FATUM-Nyíregyháza – Vasas Óbuda 0:3 (-21, -23, -18)
Nyíregyháza, 500 néző. 

Vezette: Adler, Bátkai-Katona.

Vasas Óbuda: Miklai 8, Sousa 10, Hardy 10, Rountree 16, Háfra 2, Bodovics 3. Csere: Tóth A. (liberó), Villám 9. 
Vezetőedző: Jókay Zoltán

A nemzetközi mezőnyben is induló, három idegenlégióssal felálló FATUM-Nyíregyháza otthonába látogatott az NB I. idei kiírásának első fordulójában együttesünk. A keresztszalag szakadást szenvedő, így hosszú hónapokra kidőlő Lévai Vivien mellett Pekárik Eszterre sem számíthatott a szakmai stáb, az idegenlégiósok közül pedig ezúttal Pully Klein maradt ki a keretből. A csapat gondjait tovább tetézte, hogy két válogatott játékosunk, Vacsi Evelin és Szombathelyi Szandra érvényes sportorvosi engedélyének dokumentációja hiányos volt, így ők sem léphettek pályára az idénynyitón. 

Az első játszmát ennek ellenére nagyon magabiztosan kezdte együttesünk, kiváló nyitásainknak köszönhetően hamar megléptünk ellenfelünktől. A Nyíregyháza javuló játékkal felzárkózott a második technikai szünetre, de a végjáték már ismét a mieinkről szólt. A szettet végül négy ponttal nyerte csapatunk, a részsikerből pedig óriási részt vállalt a nagyon agilisan röplabdázó, egyetlen játszma alatt hét pontig jutó feladónk, Jacqueline de Sousa (21:25, 0:1).

A következő szettre is átmentette jó formáját együttesünk, alig néhány perc leforgása már hét ponttal is vezettünk (4:11). A folytatásban ellenfelünk egyre bátrabb szervákkal megtörte nyitásfogadásunkat, a komolyabb hullámvölgyet kihasználva pedig ki is egyenlítettek (16:16). Húsz fölött érkezett azonban a csereként beálló Villám Lilla, és négy pontjával eldöntötte a szorosan alakuló játszmát (23:25, 0:2).

A harmadik felvonást ismét a mieink kezdték jobban, Miklai Zsanett és Jacqueline de Sousa nyitásaiból sokat profitált együttesünk (5:8). A Nyíregyháza még egy utolsó rohammal egyenlíteni tudott (9:9), ám Tess Rountree remek támadójátékának köszönhetően innentől kezdve már nem volt kérdéses a győztes kiléte, együttesünk könnyedén nyerte a szettet és ezzel a mérkőzést is (18:25, 0:3). 

Buday Balázs, megbízott vezetőedző:
- A nyitásfogadásunk kissé dadogott a mérkőzés folyamán, ebből kifolyólag meglehetősen hullámzó volt a játékunk, de amikor igazán kellett mindig helyén volt a szívünk. A második játszmában, kritikus helyzetben remekül szállt be Villám Lilla, a két szettes előny tudatában pedig már felszabadultabban röplabdáztunk. A harmadik szettben Tess Rountree is megtalálta igazi önmagát, aminek külön örülök.

Folytatás szerdán, a bajnoki címvédő LINAMAR-BRSE otthonában.


Hirdetések