Jenkei András, 2015.10.15. | Röplabda

A szezon második MEVZA-mérkőzésén javított a Vasas Óbuda, négy szettben múlták felül a lányok zágrábi riválisukat.

Vasas Óbuda – Mladost Zagreb 3:1 (14, -23, 15, 16)
Maribor

Vasas Óbuda: Klein 16, Bodovics 14, Sousa 5, Rountree 11, Vacsi 5, Miklai 16. Csere: Tóth A. (liberó), Szombathelyi Sz., Durst, Háfra.
Vezetőedző: Jókay Zoltán

A Közép-európai Liga maribori fordulójának második mérkőzésén, a Mladost Zagreb ellen már lényegesen jobban játszott, és első győzelmét is megszerezte csapatunk. 
Az első játszmában az első percektől kezdve a mieink domináltak, kiváló nyitásainkkal alaposan szétszedtük ellenfelünket. Jacqueline Sousa szépen osztogatta el a labdákat támadói között, Miklai Zsanett különösen elemében volt, de Rountree és Klein is hozzátette a magáét, így simán nyerte együttesünk a szettet (25:14, 1:0).

A második felvonásra talán túlságosan is megnyugodott csapatunk, a fiatal horvátok pedig a kezdeti megilletődöttségüket levezetve egyre jobban röplabdáztak (14:14). Ebben az időszakban nagyon sok hibát ejtett együttesünk, az ajándékpontokkal pedig megnyomtuk ellenfelünk szekerét, egyenlíteni tudott tehát a Mladost (23:25, 1:1).

A harmadik szett ismét kiváló nyitásainkról szólt, Sousa zsinórban hatszor szerválhatott, így hamar magabiztos előnybe került csapatunk (8:1). A rossz kezdés alaposan megfogta a horvátokat, a mieink pedig egyre szebben és taktikusabban játszottak, Pully Klein és Miklai továbbra is termelte a pontokat, így könnyedén vettük vissza a vezetést (25:15, 2:1).

A folytatásra kicsit változtatott csapatunk szerkezetén Jókay Zoltán, a lányok pedig az új felállásban is jól teljesítettek. Ellenfelünk az utolsó szalmaszálba kapaszkodva még alaposan megnyomta a szett elejét, az első technikai szünet után azonban folyamatosan nőtt a hátrányuk (16:11). A játszma, és különösen a végjáték fiatal centerünkről, Bodovics Hannáról szólt, ponterős játékának köszönhetően lezártuk a mérkőzést, így három ponttal gazdagodtunk (25:16, 3:1).

Jókay Zoltán:
- Nagyjából azt kaptuk, amire számítottunk, ez a Közép-európai Kupa egy keményebb történet. Az elmúlt három nap rávilágított azokra a dolgokra, amiben még fejődünk, illetve amit még javítanunk kell. Az első meccsen, a Maribor ellen a szélsőségek jellemezték a társaságot, a második meccsre ezeket a nagy megingásokat sikerült kiküszöbölni, igaz az ellenfél is gyengébb volt. Próbáljuk mindenkinek megtalálni a helyét, funkcióját a csapatban, a játékosok is csak ismerkednek egyelőre. Nagyon az út elején járunk még, de úgy gondolom, hogy meccsről-meccsre fejlődni fogunk, sok lehetőség van ebben a csapatban.

                                                                                                                               Sarlós Márton
                                                                                                                   

     fotó: Doba István


Hirdetések