Jenkei András, 2015.10.11. | Vízilabda

A VasasPlaket nem tudta megnehezíteni a Ferencváros dolgát a Népligetben.

FTC-PQS – VasasPlaket 10-3 (3-1, 1-1, 2-0, 4-1)
Népliget, 150 néző.

Vezette: Kovács Cs. T., Rubos

FTC: Gárdonyi – Marko Csuk 1, Roach 2, Nyéki 3, Tóth Márton 1, Jansik Sz., Irmes P. Csere: Dőry 2, Vogel Simon, Avramovics 1, Kolozsi.
Edző: Varga Zsolt

Vasas: Jónás – Mészáros Cs. 1, Szarics 2, Gyárfás T., Steinmetz Á., Takács Bálint, Bóbis. Csere: Delgado, Hőna, Simon H., Burián, Bencz, Fazekas G.
Edző: Földi László

Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 9/2
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –
Kipontozódott: Roach (31. p.)

Miután a Honvéd hétközben legyőzte a jóval esélyesebb FTC gárdáját, talán a mieinkben is felsejlett egy bravúros népligeti pontszerzés vagy győzelem gondolata a szombat esti találkozó előtt. Ennek azonban csak pár percig volt igazán realitása, Saric akcigóljával még mi szereztünk vezetést, de a negyed végén már kétgólos Fradi-előny állt a táblán (3-1).

A folytatásban újabb hazai gól következett, majd Saric értékesített egy fórt, így a nagyszünetben még látszott némi esély a felzárkózásra, ehhez azonban gólokra lett volna szükség, ehelyett viszont Vasas-oldalról csak kapufákat és kihagyott emberelőnyöket láthatott a nagyérdemű.

6-2-es hátrányban fordultunk az utolsó periódusra, de nagy bánatunkra a Fradi még ambicionálta a gólszerzést, így végül komoly különbség alakult ki a csapatok között, és hét góllal elvesztettük a találkozót. (10-3).

Függetlenül attól, hogy három meccset játszottunk a héten, a Ferencváros pedig jóval erősebb kerettel rendelkezik, ennél azért jobban szerettük volna megráncigálni a zöld-fehér oroszlán bajszát.


Hirdetések