, 2015.10.05. | Vízilabda

Két vereséggel és egy győzelemmel zártuk az országos utánpótlás bajnokságok 1. fordulóit.

Országos Ifjúsági Bajnokság – 1. forduló

BVSC- Zugló – Vasas SC 14-15 (3-5, 3-2, 5-3, 3-5)

Vasas SC: Burián Gergely 5, Vincze Bence Zsolt 5, Fazekas Gergő 3, Baross Péter Pál 1, Simon Henrik 1.

Nagyszerű győzelmet aratott Fodor Rajmund együttese, amely egy góllal verte meg ellenfelét a Szőnyi úton.

Fodor Rajmund értékelése:

Ez a győzelem egy komoly eredmény, ami a lökést adhat nekünk a továbbiakra. A meccsen sokat szenvedtünk, a találkozót többször meg kellett nyernünk, mert egyéni hibákból felhoztuk az ellenfelet, de az mindent elmond a csapatom erősségéről, hogy tizenöt gólt tudtunk lőni a BVSC otthonában. A győzelemhez kellett pár remek egyéni teljesítmény is, de ezúttal minden adott volt a sikerhez.


Országos Serdülő Bajnokság – 1. forduló

BVSC- Zugló – Vasas SC 10-8 (2-2, 1-1, 5-1, 2-4)

Vasas SC: Trombitás Tamás 3, Hajdu Attila 2, Jansik András 1, Makszim Soma 1, Péter Levente 1.

Rendkívül szoros mérkőzést vívott serdülő vízilabdacsapatunk a bajnokság legerősebb együttesével a BVSC-vel. A Plézer-csapat három és fél negyeden keresztül egyenlő ellenfele volt a zuglóiaknak, de harmadik játékrészben elkövetett három egyéni hiba sorsdöntőnek bizonyult.

Plézer János értékelése:

Az elmúlt időszakban lejátszott mérkőzések közül tegnap játszottunk a legjobban. A mérkőzés nagy részében pariban voltunk a bajnokság egyik legerősebb csapatával, de a harmadik negyedben három elkerülhető gólt is kaptunk egyéni hibákból. Elkeseredésre nincs okunk, hiszen alapvetően jól játszottunk egy kis szerencsével akár lehetett volna döntetlen is.


Országos Gyermek Bajnokság – 1. forduló

BVSC- Zugló – Vasas SC 10-9 (3-4, 3-1, 2-3, 2-1)

Vasas SC gólszerzői: Tóth-Gili Tamás 5, Böröczky Marcell 2, Faragó Tamás 1, Kollarics Gábor 1.

Egy gólos vereséget szenvedett gyermek vízilabdacsapatunk a bajnokság első fordulójában a Szőnyi úton. Kemény Kristóf együttese küzdött becsülettel, a mérkőzésen többször is vezetett, de a végét a zuglóiak bírták jobban.

Kemény Kristóf értékelése:

Ez egy három esélyes mérkőzés volt. A találkozó szoros első negyedet hozott, a vezetést rendre magunkhoz ragadtuk, de ellenfelünk ki tudott egyenlíteni. Sajnos az első játékrészben kiállítások miatt elvesztettem két kulcsjátékosomat, ami a mérkőzés hátralévő részére meghatározónak bizonyult. A BVSC jól használta ki a helyzeteit, de a srácaim is küzdöttek becsülettel, mentek előre, az utolsó csepp vérükig hajtottak.  A mérkőzést egy kis szerencsével akár meg is nyerhettük volna, de néhány egyéni hiba miatt ez most nem sikerült. Ezúton szeretném két játékosomat is külön megdicsérni: Korom Dániel a kapuban 60%-os hatékonysággal védett, míg a gólgyártásban Tóth-Gili Tamás alkotott nagyot, öt gólt is szerzett.


Hirdetések