, 2015.10.02. | Kosárlabda

Tisztességgel helytállt női kosárlabdacsapatunk a bajnoki ezüstérmes ellen vívott szezonnyitón.

Vasas Akadémia - Aluinvent DVTK Miskolc 55-88 (13-22, 29-47, 46-69, 55-88)

Vasas Akadémia: Cymmer 6/3, Aho 8, Adamecz 14/3, Bajnóczy 7/3, Dobos.  Csere: Zsilinszky 5/3, Solymosi, Gundel-Takács 2, Tóth T. 1, Farkas F. 12, Markó, Kulcsár B.

Csütörtök este a Vasas – DVTK mérkőzéssel indult a női NB I-es bajnokság 2015/16-os szezonja. A találkozó előtt ünnepélyes keretek között a szakosztályvezetés köszöntötte Aho Ninát és Tóth Tímeát, akik az 3x3-as U18-as Európa-bajnokságon aranyérmet szereztek a magyar válogatottal.

A mérkőzés elején érződött az idény eleji forma, az első pontra közel három és fél percet kellett várni, ami ritkán fordul elő egy kosárlabda-mérkőzésen. Végül a bajnokság első pontjait a Vasas szerezte, szám szerint hármat, Cymmer triplájának köszönhetően.

Innentől kezdve azonban a papírformának megfelelően a diósgyőriek fokozatosan átvették a játék irányítását, a két csapat közötti különbség folyamatosan nőtt. A végeredményt tekintve a DVTK által kialakított harminchárom pontos különbség reálisnak mondható. Tegyük hozzá, néha úgy tűnt, a játékvezetők talán túlzottan is tisztelik a bajnoki ezüstérmest. A Vasasban nagyszerűen teljesített Farkas Fanni, valamint Adamecz Lilla is, de dicséret illeti a teljes csapatot, hiszen megalkuvás nélkül küzdöttek az utolsó másodpercekig.

Fotó: Doba István

A mérkőzés után Halmai Gábor vezetőedzőt kértük rövid értékelésre:

„Nagyon elégedett vagyok a lányok teljesítményével. Fiatal csapatom a taktikát szinte maximálisan betartva, agresszívan és agilisan tudott játszani. Úgy gondolom, sikerült megnehezítenünk a több válogatottal és légióssal felálló vendégek dolgát. Csapatom dicsérete, hogy a vendégek sokáig csak büntetőkből tudtak építkezni.”


Hirdetések