Jenkei András, 2015.09.30. | Ökölvívás

A Vasas fiatal öklözői közül hárman is érmes helyen végeztek a múlt heti serdülő országos bajnokságon.

A Vasas-Süllős Boxing Team versenyzői múlt héten az egri Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban adtak ízelítőt tudásukból. 

Nem indult jól a viadal számunkra, hiszen csütörtökön a selejtezőben ringbe szálló három vasasos fiú egyaránt vereséget szenvedett.
A pénteki negyeddöntőkben két ökölvívónk, Rácz György (54 kg) és Kökény Norbert (76 kg) volt érdekelt, mindketten sima 3:0-ás pontozásos győzelmet arattak, így bejutottak a legjobb négy közé, Tímár Gergőhöz hasonlóan, aki súlycsoportja alacsony létszáma miatt csak az elődöntőben meccselt először.  Szombaton Tímár Gergő és Kökény Norbert  technikai K.O-val múlták felül ellenfeleiket így döntőbe jutottak, míg Rácz György nagy csatában, de vereséget szenvedett és bronzérmes lett. 


Kökény Norbert és Tímár Gergő

A hét utolsó napján rendezett döntőknek nagy reményekkel vágtunk neki, hiszen mindkét ökölvívónk magabiztos bunyóval jutott el a fináléig. Először Tímár Gergő (72 kg) lépett a ringbe, aki küzdött becsülettel, de rutinos ellenfele ezúttal jobbnak bizonyult. Másik tehetségünk, Kökény Norbert a döntőben is tudta hozni a bajnokság egészében mutatott kiváló formáját, amivel ellenfele nem tudott mit kezdeni, szinte találata sem volt, így Norbi megérdemelten lett országos bajnok. 

Ráth Miklós vezetőedző értékelése:
- Felemás eredményt értünk el Egerben. Előzetesen eggyel vagy kettővel több aranyéremre számítottam, de azért nem lehetek elégedetlen. Kökény Norbi nagyon érett bunyót mutatott be az egész torna során, intelligensen bokszolt, úgy gondolom, hogy már az idősebbek között is megállná a helyét. A másik döntősünk Tímár Gergő még kezdő, aki Egerben még csupán ötödik és a hatodik tétmeccsét vívta. Ennek ellenére nagyon szépen helytállt, kellemes meglepetés volt az ő teljesítménye. 
De hogy ne csak a pozitív dolgokról beszéljek, el kell mondanom, hogy csalódás okozott nekem Rácz Gyuri, aki az elődöntőben buta fegyelmezetlenséget követett el, ami miatt a bírók megintették őt, pedig a mérkőzés abszolút neki állt. 


Rácz György


Hirdetések