Jenkei András, 2015.09.17. | Vízilabda

Az idei szezonban először játszott hivatalos felkészülési mérkőzéseket a VasasPlaket csapata.

Remek lehetőségnek bizonyult a HBZ Kupa arra, hogy az OB I-es csapatok egymás ellen is lemérhessék, hol tartanak a felkészülésben.  A két kulcsjátékosát nélkülöző VasasPlaket mérlege végül nem sikerült túl fényesre (4 vereség, 1 döntetlen), de összességében elmondható, hogy az első mérkőzésünket leszámítva mindenkivel partiban voltunk.

Földi László vezetőedzőt kérdeztük a tapasztalatokról:
- Függetlenül attól, hogy csak egy döntetlent sikerült elérnünk, jól sikerült a felkészülés szempontjából a torna. Két és fél nap alatt öt meccset játszottunk, ami azért komoly terhelést jelentett. Mindezt úgy, hogy Steinmetz Ádám és Delgado még hiányoztak, így a centerezést például két fiatal játékosomnak kellett megoldania, akik értelemszerűen nem tudtak olyan hatékonyak lenni.
Sok mindent ki tudtam próbálni, a kapusposzttól kezdve szinte mindenhol kísérleteztem, és természetesen kíváncsi voltam arra is, hogy az újak és a fiatalok mennyire tudnak beilleszkedni a rendszerünkbe. Saric például viszonylag sok gólt lőtt, rá biztos, hogy kiemelten fognak figyelni a bajnokikon is.
A Fradi ellen nem nagyon volt esélyünk, a Szeged ellen sokáig vezettünk, de végül elfogytunk a rengeteg kiállítás miatt. A BVSC ellen is nálunk volt az előny, a Pécs ellen pedig szintén komoly vezetést adtunk el, de ott már nagyon fáradtak voltak a játékosok. A Debrecen ellen pedig elsősorban majd az lesz a mérvadó, hogy a hamarosan következő bajnokin mire leszünk képesek.
Az biztos, hogy rengeteg olyan elem van még a játékunkban, amit fejleszteni kell, de ez egy hosszabb távú folyamat, az első bajnokin úgyis eldől, hogy pontosan hol tartunk. Mindenesetre a mostani torna is bebizonyította, hogy nem lesz könnyű ellenfél a csoportunkban, az OSC és a Fradi kiemelkedik kicsit, a többi csapat viszont elég egyformának tűnik.


Jovan Saric (fotó: Doba István)


HBZ KUPA - IV. DEBRECENI FELKÉSZÜLÉSI TORNA:

FTC - VasasPlaket 13-8 (3-1, 5-2, 2-2, 3-3)
Debreceni Sportuszoda, 150 néző.

Vezette: Marosvári A., Lehmann I.
Vasas: Jónás Gy. - Gyárfás T. 1, Bóbis M., Saric 1, Hőna D. 1, Takács B. 2, Simon H. 1. Csere: Várnai K., Burián G. 1, Bencz R., Mészáros Cs. 1, Fazekas G., Fodor R. Edző: Földi László.
Gól - emberelőnyből: 5/2, ill. 8/3.
Gól - büntetőből: 1/1, ill. 0/0.

VasasPlaket - Tiszavirág Szeged Diapolo 11-13 (3-4, 5-1, 3-4, 0-4)
Debreceni Sportuszoda, 50 néző.

Vezette: Molnár P., Hajas R. K.
Vasas: Jónás Gy. - Gyárfás T. 3, Bóbis M. 2, Saric 2, Hőna D. 1, Takács B., Simon H. Csere: Várnai K. 1, Burián G. 1, Bencz R., Mészáros Cs., Fazekas G., Fodor R. 1. Edző: Földi László.
Gól - emberelőnyből: 13/6, ill. 14/6.
Gól - büntetőből: 0/0, ill. 6/4.
Kipontozódott: Várnai Kristóf, Hőna Dávid, Takács Bálint, ill. Pellei Frank.

BVSC-Zugló - VasasPlaket 11-10 
Debreceni Sportuszoda, 150 néző.

Vezette: Molnár T., Lázár A.
Vasas: Tihanyi B. - Gyárfás T., Bóbis M. 3, Saric 2, Hőna D. 1, Takács B. 1, Simon H. Csere: Várnai K., Burián G. 2, Bencz R. 1, Mészáros Cs., Fazekas G., Fodor R. Edző: Földi László.
Gól - emberelőnyből: 10/4, ill. 9/3.
Gól - büntetőből: 2/2, ill. 1/1.
Kipontozódott: - , Várnai Kristóf.

VasasPlaket - PVSK-Mecsek Füszért 12-12 (4-2, 4-2, 2-6, 2-2)
Debreceni Sportuszoda, 50 néző.

Vezette: Molnár T., Petrovics M.
Vasas: Tihanyi B. - Gyárfás T. 1, Bóbis M. 2, Saric 3, Hőna D. 1, Takács B., Simon H. Csere: Várnai K. 1, Burián G. 3, Bencz R., Mészáros Cs. 1, Fazekas G., Fodor R. Edző: Földi László.
Gól - emberelőnyből: 11/3, ill. 8/1.
Gól - büntetőből: 0/0, ill. 4/4.
Kipontozódott: Gyárfás Tamás, ill. - .

Debreceni VSE - VasasPlaket 14-9 (4-2, 3-1, 4-3, 3-3)
Debreceni Sportuszoda, 350 néző.

Vezette: Molnár P., Bene P.
Vasas: Dévai K. - Gyárfás T. 1, Bóbis M., Saric 1, Hőna D. 1, Takács B., Simon H. Csere: Várnai K., Burián G. 1, Bencz R. 1, Mészáros Cs. 4, Fazekas G., Fodor R. Edző: Földi László.
Gól - emberelőnyből: 9/4, ill. 9/4.
Gól - büntetőből: 0/0, ill. 0/0.
Kipontozódott: - , ill. Burián Gergely.


Hirdetések