Jenkei András, 2015.09.15. | Vízilabda

Szeptember elején két utánpótlás vízilabdacsapatunk is horvátországi edzőtáborban pallérozódhatott.

A Vasas Sport Club a korábbi szezonhoz hasonlóan, TAO-s forrásból a 2015/16-os idény előtt is biztosítani tudta utánpótlás vízilabda csapatainak a külföldi edzőtáborozás lehetőségét. Ezek a táborok kiemelt fontosságúak, hiszen a bajnokságra való felkészülésen túl, jó alkalmat biztosítanak a csapatépítésre  is.

A Kemény Kristóf által irányította 2000-2001-es születésű fiatalok Zágrábba utaztak, ahol egy nyolccsapatos tornán vettek részt. A csoportmérkőzések során erős ellenfelekkel találkozott együttesünk, amely egy győzelmének és két vereségének köszönhetően a csoport harmadik helyén végzett. A keresztbe játszás során a vasasos fiúknak sikerült legyőzniük az Esslingen valamint a Medveščak csapatát is, így az ötödik helyen zártak.

A zágrábi torna eredményei:
csoportmérkőzések:
OVK POŠK – Vasas 3:10
VK Primorje – Vasas 9:5
Vasas - VK Radnički 4:6
5-8. helyért:
Esslingen – Vasas 6:10
Medveščak – Vasas 5:6

A 2002-es születésűek a bajnokság rajta előtt egy héttel kiváló körülmények között Vodicében készülhettek. Az ötnapos tábor során a vizes gyakorlásokon túl az elméleti, taktikai ismeretek bővítése és például rendszeres streching is szerepelt a programban. A kiváló szervezésnek köszönhetően a vasasos fiúk a kemény edzések mellett három edzőmérkőzést is lejátszottak, melyeken két horvát valamint egy német csapatot sikerült legyőzniük. 
Az edzések és a mérkőzések mellett kiemelt fontosságú volt az egység kialakítása is, hiszen a nyáron új edző, Nádor Zsombor vette át a csapat irányítását, és sok új játékos érkezett. Ezt kiválóan szolgálta a Krka vízesésnél tett kirándulás és a zadari városnézés is. A játékosoknak természetesen szabadidejükben lehetőségük volt a tengerben való fürdőzésre is.

Edzőmérkőzések eredményei:
Vasas – Sibenik 8:1 
Vasas - Zadar 19:17
Vasas-Nürnberg U16 8:4
 


Hirdetések