Jenkei András, 2015.08.25. | Kosárlabda

A Minszkben megrendezett 3x3 U18-as Európa-bajnokságon, aranyérmet nyert a magyar női válogatott, Aho Ninával és Tóth Tímeával a játéktéren.

Az MKB-Euroleasing Vasas két ifjú kosarasa, a tavalyi ifjúsági olimpián elért negyedik hely, majd a júniusi U18-as vébé bronzérme után ezúttal felért a csúcsra. Aho Nina és Tóth Tímea, Jankó Flórával valamint Kányási Veronikával közösen az első helyen végzett a fehérorosz fővárosban megrendezett kontinenstornán. 

A lányok a csoportmérkőzések során az első találkozójukat ugyan elveszítették a vendéglátókkal szemben, ám ezután már csak győztesen jöttek le a pályáról. A folytatásban előbb Romániát és Észtországot verték magabiztosan, majd a legjobb négy közé jutásért a spanyolokat is fölényesn múlták felül.
Az elődöntőben az a  francia válogatott következett, akikkel szemben a debreceni vébén alulmaradtak a fináléba kerülésért vívott mérkőzésen. Azóta ellenfelünk kerete kicserélődött, az újak pedig nem tudtak ellenállni a mieinknek. Ennek következtében a torna nyitányához hasonlóan, a döntőben is Fehéroroszország és Magyarország mérkőzött egymással.
Ezen a meccsen gyakorlatilag végig vezettünk, a hazaiak a hajrában egyenlítettek. A szabályok szerint a hosszabbítás az egyik csapat második pontjáig tart, és miután ellenfelünk az első támadásából betalált, égetővé vált egy sikeres távoli (kétpontos) válasz. Aho Nina keze nem remegett, szépen kivitelezett dobása után következhetett az örömünnep.


                                                                                      fotó: fiba.com 


                                                                                                                   forrás: wbasket.hu


Hirdetések