, 2015.08.02. | Vízilabda

Elkezdte a VasasPlaket csapata a felkészülést a 2015/16-os idényre, Földi László vezetőedzővel beszélgettünk.

Hol tartanak?
- Most fejeztük be a felkészülés harmadik hetét napi két-három edzéssel készülünk, ilyenkor szokás szerint az úszáson, a lábtempón és a kondin van a hangsúly. Éppen ezért sok benyomásom még nincs a csapatról, mert nem nagyon láttam őket játszani.

Az viszont látszik, hogy számos helyen cserélődik a keret, bár gondolom, ehhez már szinte hozzászokott…
- Nekem az a feladatom, hogy az aktuális játékosállománnyal a lehető legjobb eredményt érjük el, ennek érdekében mindenki mindent meg fog tenni a csapatból. Azon egyáltalán nem morfondírozom, hogy megint újra kell építkezni, tudomásul vettem, hogy most ilyen időszakot élünk, ehhez próbálok alkalmazkodni.

Mik a szakmai célok a következő szezon tekintetében?
- A kétcsoportos bajnokság kapcsán elég világosan látszik, hogy az első négyben kell végezni a saját csoportunkban. Tulajdonképpen ezt lehet célnak tekinteni, aztán majd meglátjuk, mire lesz elég a befektetett munka. Azt mindenesetre elhiheti mindenki, hogy tavaly sem nyolcadikok akartunk lenni…

Milyen ellenfelek ellen készülnek a nyári időszakban?
- Ahogy mondtam, egyelőre még nem láttam élesben a srácokat, de augusztusra már körvonalazódik egy debreceni torna, a házigazdák mellett a Fradi, a BVSC és a Szeged részvételével. Emellett akárcsak, tavaly, idén is szeretném megragadni a hosszabb bajnoki szüneteket arra, hogy mini edzőtáborokat csináljunk, sok kétkapuzással, adott esetben külföldi csapatok ellen. Ettől lehet leginkább fejlődni.

Mi a helyzet az új fiúkkal?
- Egyelőre Jónás Gyuri és Mészáros Csaba edz velünk, illetve az ifik közül sokan, de utóbbiak inkább még csak kóstolgatják a légkört, és egyelőre még nem lesznek az első csapat tagjai. A két légiós közül a montenegrói Sarics még augusztusban, a brazil Delgado pedig majd csak októberben csatlakozik.

A kazanyi világbajnokságot figyeli?

- Figyelem, persze, azért nem kevés volt játékosom játszik a válogatottban, bár egyelőre a csoportmeccsek kapcsán nem nagyon lehet értékelni, annyira gyenge ellenfelekkel játszottunk. Nemcsak a magyar meccseket nézem meg, hanem lehetőség szerint igyekszem a brazilokat is követni, természetesen Delgado miatt. Azt pedig sajnálom, hogy Sarics végül kimaradt a montenegrói utazókeretből, egy balkezest vittek helyette Kazanyba.

Ha már Delgado, voltak figyelemfelkeltő meccsei a válogatottban mostanában…
- Bizony, azért, ha valaki dob öt gólt a horvátoknak, amellett nem lehet szó nélkül elmenni. Persze azóta nagyon figyelnek rá, most a vébén például nem is talált be a brazil-horvát meccsen, de egy ilyen egyéni teljesítmény akkor is jelzésértékű. Biztos, hogy mindkét légiósunk fontos tagja lesz a csapatnak. Szükség volt rájuk, mert egy hasonló szintű magyar játékost esélyünk sincs megfizetni. Sajnos ez a rideg valóság…

Lesz még új igazolás?
- Kovács Norbi, az egyik tehetséges fiatalunk felvételt nyert a BME-re, a családdal közösen pedig úgy döntöttek, hogy mostantól inkább a tanulmányaira koncentrál. Ezt sajnálattal vettük tudomásul, mert számítottunk volna rá az első csapat keretében, így az ő pótlásáról gondoskodnunk kell, de már dolgozunk az ügyön.


Hirdetések