Jenkei András, 2015.07.26. | Labdarúgás

Az NB I-es bajnokság második fordulójában, élvezetes meccset játszva maradtak alul a Vasas labdarúgói az újpestiekkel szemben.

Vasas – Újpest 1-3
Illovszky-stadion, 4000 néző.

Vezette: Vad II István

Vasas: Nagy G. – Osváth, Grúz, Pajovics, Hangya – Vida (Adamovic, 52.), Czvitkovics (Bori, 54.), Berecz – Lázok, Novák (Kenesei, 65.), Remili.
Szakmai vezető: Szanyó Károly

Újpest: Balajcza - Nagy G., Heris, Forró (Bardhi, 37.), Mohl - Sankovic, Balogh B. - Hazard (Tóth, P, 88.), Filkor (Perovics, 8.), Suljic - Sallói.
Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

Gólszerző: Remili (41.), ill. Mohl (30.), Sallói (52.), Sankovic (58.)
Sárga lap: Pajovics (48.), Grúz (63.), Hangya (92.), ill. Heris (33.), Nagy G. (80.)
Piros lap: Pajovics (76.)

Három év, két hónap elteltével újra NB I-es mérkőzésen futhattak ki az Illovszky-stadion gyepére a Vasas labdarúgói. Az összefogás meghozta gyümölcsét, és igaz ez a mérkőzést megelőző napokra is, hiszen csak a péntek esti sikeres világításpróba után adta végleges áldását az MLSZ a stadion-licencre. Nem csak a magyar labdarúgás irányítói, hanem az égiek is kegyesnek bizonyultak, hiszen a kánikula lezárását hozó égzengés is  tovaszállt a kezdésre.

A szép számú, végig remek hangulatot teremtő nézőközönség előtt, a már megszokott bátor játékkal kezdett a Szanyó-legénység. Az első húsz percben egyértelműen irányítottuk a mérkőzést, az ebben az időszakban a régi önmagát idéző Lázok János két életerős és veszélyes lövése után csak kevésen múlott, hogy megszerezzük a vezetést. A félidő közepén a vendégek is magukra találtak. A mezőnyben mindenképpen aktívabbak lettek, de egy rögzített játékhelyzet kellett ahhoz, hogy előnyhöz jussanak. Gyakorlatilag rögtön ezután egalizálhattunk volna, de Czvitkovics Péter óriási helyzetben rontott. A félidő hajrájában aztán összejött az egyenlítés, Novák Csanád távolról a kapufát találta el, a kipattanó labdát viszont Remili Mohamed szép mozdulattal küldte a bal alsóba.

A folytatásban aztán csalatkoznia kellett az ülőhelyi tribünt megtöltő Vasas-szurkolóknak. A lilák az második játékrész első negyedórájában eldöntötték a meccs végkimenetelét. Előbb egy jobboldali beadás után kaptunk gólt (védőink többször is megakadályozhatták volna az akció végigvitelét), majd egy távoli lövésbe ért bele szerencsétlenül Grúz, akiről az elmozduló Nagy Gergely mellett a hálónkba csorgott a labda. Ezután már nem voltak valódi izgalmak, bár még emberhátrányba kerültünk, Lázok pedig fölé lőtt egy büntetőt.

A második mérkőzésen is alulmaradt a csapat, ám változtalanul állíthatjuk, a mutatott futball alapján többre hivatott a Vasas. Szanyó Károly közvetlenül a lefújás után értékelt a VasasTv mikrofonja előtt:


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések