Jenkei András, 2015.07.22. | Röplabda

Július első felében kerültek megrendezésre a korsoztályos strandröplabda bajnokságok, melyeken szép eredményeket értek el a vasasos versenyzők.

A kispesti uszoda napozókertje szolgált otthonául az U17-esek bajnokságának. A lányok versenyében tizennégy páros indult. A Vasas strandröplabda szakágát Faragó Anna és Villám Csenge képviselte, akik egészen a fináléig eljutottak, de ott a tavalyi bajnokoktól kikaptak. 

Igaz, hogy teremben csak női szakággal rendelkezünk, de strandröplabdában idén a fiúk mezőnyében is indultak a Vasas képviseletében versenyzők. Ők nyáron, a homokos pályán, Buday Balázs kezei alatt pallérozódnak, név szerint a Fülöp Péter – Farkas Róbert, valamint a Hartyányi Gergő – Pesti Marcell duó. A fiúk igazán kitettek magukért, hiszen mindkét páros bejutott a háromcsapatos fináléba, ahol körmérkőzés után Fülöp Péterék első, míg Hartyányi Gergőék a második helyen végeztek. 

Az eggyel idősebbek között indult a remek teremszezont záró Villám Lilla, aki párjával, az újpesti Juraszik Patríciával meggyőző teljesítményt nyújtva lett U19-es bajnok. A fiúknál vasasos színekben szerepelt a már tavaly is finalista Gönczi Imre - Bögöly Gábor páros, amely ezúttal egy rendkívül izgalmas döntőben szerezte meg az aranyérmet. 

Az utánpótláskorúak bajnokságai után Buday Balázs szövetségi kapitány keretet hirdetett a július végi korosztályos brno-i MEVZA tornára, ahol az U20-asok között a nőknél a Villám–Juraszik, míg a férfiaknál a Gönczi-Bögöly páros indul. Az eggyel fiatalabbak között is lesz kikért szorítanunk, hiszen az U18-asoknál a Fülöp-Farkas kettős indul a csehországi eseményen. Buday Balázs a tornával kapcsolatban elmondta, hogy a magyar válogatott elsősorban tapasztalatszerzési céllal szerepel Csehországban, hiszen kivétel nélkül, valamennyi versenyzője számára ez lesz az első komoly nemzetközi megmérettetés. 

 


Hirdetések