Jenkei András, 2015.07.18. | Labdarúgás

Lázok János szerezte a 2015/16-os idény első bajnoki találatát, de a Vasas mégis alulmaradt Diósgyőrben.

Diósgyőri VTK – Vasas 2-1 (2-1)
Miskolc, Diósgyőri-stadion, 4351 néző

Vezette: Solymosi (Horváth R., Kelemen)
 
DVTK: Antal - Okuka, Lipták, Kovács G., Huszics - Egerszegi - Nikházi, Koman, Kitl (Boros 46.), Bacsa (Takács 73.) - Grumics (Barczi 89.).
Vezetőedző: Bekő Balázs

Vasas: Nagy - Osváth, Grúz, Pajovics, Hangya - Vida, Czvitkovics (Ádám 77.), Berecz - Lázok, Novák, Remili (Bori 53). Szakvezető: Szanyó Károly

Gólszerző: Grumics (29.), Grúz (36. - öngól), ill., Lázok (14.)
Sárga lap: Kovács G. (19.), Nikházi (45.), Takács (80.), ill., Osváth (45.), Berecz (55.)

A nagy hőséget időlegesen enyhítő zivatarban mi kezdtük a mérkőzést, ám az első tíz percben a kapunkat védő Nagy Gergelynek többször is bizonyítania kellett, méltán szavazott számára bizalmat Szanyó Károly. Az első negyedóra végén aztán mégis nálunk volt az előny, két rutinos futballistánk, Remili Mohamed és Lázok János összjátéka után.


                                                                                                              (kattints a képre!)

Ezután már egyértelműen jelezte a csapat, hogy ott a helyünk az NB I-ben, Sokkal inkább mi voltunk a kezdeményezőbbek, mint a hazaiak. Sajnos az eredmény alakulása ezt nem tükrözte, hiszen a félidő zárásáig fordítottak a piros-fehér mezben játszó vendéglátók. Igaz ehhez kellett középső védőnk Grúz Tamás balszerencsés mozdulata is, amivel öngólt vétett.

A pihenő után nem sokkal komoly vérveszteséget szenvedtünk, hiszen a bokáját fájlaló Remilinek el kellett hagynia a játékteret.  Bár nem volt unalmas a mérkőzés, igazán az utolsó húsz percre pörögtek fel az események. Megvoltak a lehetőségeink az egyenlítésre, és akár a fordításra is. Berecz Zsombor és Czvitkovics Péter közelről rontott ziccerben, a hosszabbításban pedig Novák Csanád vehette volna be az ellenfél kapuját. Ez végül neki sem sikerült, így vereséggel, ám reményt keltő teljesítményt mutatva tért vissza a Vasas az elsőosztályba.


Hirdetések