Jenkei Dániel, 2015.07.14. | Klub

Hétvégén kezdődik az NB I 2015/16-os szezonja, immár a Vasas labdarúgóinak részvételével. A háttérben eközben komoly munka folyik, a Vasas Futball Kft. részéről szakmai, a Vasas SC részéről pedig létesítmény téren.

A mindenki számára örömteli feljutást követően speciális helyzetbe került a Vasas, hiszen a teljes rekonstrukcióra váró Illovszky-stadion jelenlegi állapotában nem felel meg az NB I-es stadionlicenc elvárásoknak. Ebből kifolyólag a Vasas Futball Kft. a licenc beadásánál az Újpest Megyeri úti stadionját jelölte meg hazai pályaként.

Az a lehetőség azonban már ekkor felmerült, hogy az anyaegyesület a Kft.-vel egyeztetve később felméri a reális esélyét annak, hogy minden szempontot figyelembe véve miként fejleszthető ilyen rövid időn belül NB I-es stadionná a Fáy utcai létesítmény.

Markovits László klubelnököt kérdeztük a helyzet jelenlegi állásáról:
- Folyamatosan zajlanak az egyeztetések az MLSZ-szel és a hatóságokkal, a szükséges szabályok betartása mellett mindenki maximális segítőkészséggel áll a stadionunk ügyéhez. Eközben gőzerővel zajlanak a felújítások is annak érdekében, hogy minél hamarabb megkapjuk a licencet.

Anyagi szempontból nézve biztosan kedvezőbb és könnyebb lett volna, ha a Megyeri úton kerül sor a hazai mérkőzéseinkre, de úgy gondoltuk, a frissen feljutott csapat és a szurkolók megérdemlik, hogy megmaradjon a megszokott környezet.

Az előírt számú ülőhely biztosítása érdekében 350 új széket helyeztünk el stadionban. Megtörtént a régi eredményjelző bontása is, a régi tartószerkezetbe kerül majd az új eredményjelző.  Ehhez kapcsolódóan „a múlt egy darabja Veled marad” jelszóval kampányt indítunk, limitált számban, egyedi dobozban megvételre kínálva a régi, legendás eredményjelző izzóit. Részletek itt>>

A legkomolyabb feladatnak a világítás korszerűsítése ígérkezik, hosszabb előkészítés után az ezzel kapcsolatos konkrét munkálatok holnap fognak megkezdődni.

Jelenleg reálisnak tűnik, hogy jövő hét elejére a fentieken túl minden további szükséges átalakítást el tudunk végezni, ami alapján benyújtható lesz a licenckérelem az Illovszky stadionra, hogy az Újpest ellen ténylegesen hazai környezetben tudjon debütálni a csapat.


Új széksorok a vendégszektorban


A régi eredményjelzőt lebontották, ebbe a vázba építik be az új kijelzőt


"A múlt egy darabja Veled marad!" - a régi, kultikus eredményjelző izzói limitált számban megvásárolhatóak


Hirdetések