, 2015.07.03. | Kézilabda

Utolsó csoportmérkőzését is megnyerte serdülő kézilabdacsapatunk, amely bejutott a legjobb 32 közé a göteborgi Partille Kupán.

A nagy hagyományokkal bíró Partille Kupán idén részt vesz a Vasas-ASI csapata is. A Göteborgban megrendezésre kerülő tornáról tudni kell, hogy a mérkőzéseket szabadtéren, műfüves pályákon rendezik meg, 2x15 perces játékidővel. A G16-os kategóriában idén tizenkét ország nyolcvankét csapata indult. Komjáti Zsuzsa együttese a kilences számú csoportban svéd, dán és norvég ellenfelekkel mérkőzött meg. Nem is akárhogyan, hiszen az angyalföldi lányok mind az öt csoportmérkőzésüket magabiztosan nyerték meg.

Az utolsó csoportmérkőzésünk után Komjáti Zsuzsa számolt be eddigi tapasztalatairól.

A csoportmeccsek során az első meccsünk volt a legnehezebb, talán azért is, mert meg kellett szoknunk az itteni körülményeket. A találkozókat szabadtéren, műfüves borításon játsszuk tűző napon. A többi mérkőzésen gyengébb ellenfelekkel találkoztunk, győzelmünkhöz nem férhetett kétség.

Mi várható a folytatásban?

Szeretnénk minél tovább jutni a tornán, de a következő körtől kezdve már rendkívül nehéz dolgunk lesz, hiszen a küzdelmeket egyenes kieséses rendszerben bonyolítják le.   A legjobb 32 között pénteken, a dán Herning FH 2 csapatával találkozunk. A lányok küzdenek becsülettel, szeretnének nagyon szép eredményt elérni.

A kézilabda mellett mennyire van lehetőség kikapcsolódni?

A meccsek mellett azért van lehetőségünk szabadidős programokra is. Voltunk hajókiránduláson, ahol olyan helyekre vittek el bennünket, ahová másokat nem nagyon szoktak. Göteborg gyönyörű város, így igyekszünk minél több turisztikai látványosságot megnézni. A lányok esténként pedig az úgynevezett „Players Party-n” is kikapcsolódhatnak.


Hirdetések