, 2015.04.27. | Vízilabda

A rájátszásban szerzett két győzelmének köszönhetően az ötödik helyen zárta a bajnokságot ifjúsági csapatunk, a szezon tapasztalatait Fodor Rajmund értékelte.

Óriásit hajrázva végül ötödik helyen végzett az ifjúsági csapat. Elégedett?

Az egész évet két részre osztanám. Szeptember elsején kezdtem a munkát egy teljesen új együttessel, akik soha sem játszottak együtt. Az őszi szezonban tulajdonképpen csapatot építettünk, amelynek következtében rengeteget botladoztunk is. Nekem is meg kellett ismernem a játékosaimat és fordítva is igaz, azaz a játékosoknak is meg kellett ismerniük a filozófiámat. Azt gondolom, hogy miután elkezdtük a komolyabb munkát azután, már látszódtak bizonyos dolgok, láttuk, hogy merre kell tartanunk, mit kell tennünk annak érdekében, hogy eredményesek lehessünk.

Úgy tűnt tavaszra igazi csapattá érett az együttes, s a tatabányai mérkőzést leszámítva, meggyőző teljesítményt nyújtott.

A felemás ősz után tavasszal már egy megformázott csapattal játszottuk és nagy segítség volt az is, hogy öt-hat játékost kaptam a serdülőktől is, így több variálási lehetőségem lehetett a különböző mérkőzéseken. A hathetes felkészülés után csupán három csapattól kaptunk ki. Itt azért mindenféleképpen meg kell említenem, hogy az év legméltatlanabb vereségét Tatabányán szenvedtük el, motiválatlanok voltunk, nagyképűen játszottunk, remélem, ilyet soha többé nem fogok látni a csapatomtól.  Ami a rangadókat illeti, pariban voltunk a Szentessel, a Honvéddal és az Egerrel is, ami óriási előrelépés az őszhöz képest, csupán nüánszokon múlt, hogy nem mi nyertünk. Nyugodtan kijelenthetem, hogy tavasszal már senki sem mehetett biztosra ellenünk.

Formajavulásunknak és a sok befektetett munkának meg lett az eredménye, hiszen bejutottunk a rájátszásba, ahol megkoronáztuk a tavaszi teljesítményünket.

A srácokat sikerült olyan formába hoznom, hogy mindenkiben ott volt a bizonyítás vágy. Első meccsünkön az utolsó négyből épphogy kicsúszó KSI-t simán meg tudtuk verni, majd azt a Pécset győztük le, aki az esélyesebb Honvédot győzte le. A rájátszásban aratott két győzelmünknek köszönhetően az ötödik helyen végeztünk, ami a bajnoki címmel egyenértékű ennek a csapatnak, hiszen nagyon mélyről indultunk. Csak ismételni tudom önmagam: a sok befektetett kemény munka meghozta a várt eredményt. Ezen az úton kell továbbhaladnunk a következő szezonban is.


Hirdetések