Jenkei Dániel, 2015.06.04. | Vívás

Szerda délelőtt a MOB-ban átadták vívó szakosztályunknak a „Hónap műhelye” elismerést.

Az Utanpotlassport.hu szerkesztősége, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Decathlon Magyarország 2013-ban díjat alapított a legeredményesebb, legmagasabb színvonalú szakmai munkát végző utánpótlásműhelyek elismerésére. A díjat havonta, az adott hónap eredményei alapján az arra legérdemesebbnek tartott utánpótlás-nevelő szakosztály nyeri el.

Idén májusban a közönségszavazás során vívó szakosztályunk a harmadik helyen végzett, de a kuratóriumi rangsorban ők lettek a legjobbak, így a két rangsor összesítése után a Vasas SC vívó szakosztálya lett április hónap műhelye. 

Szerdán a Magyar Olimpiai Bizottságban tartották az ünnepélyes díjátadót, amelyen részt vett dr. Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese, Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke, Markovits László, a Vasas SC elnöke, Ferjancsik Domonkos, a vívó szakosztály elnöke, Bruckner Gábor, az utanpotlassport.hu kiadója, valamint Pósfai Gábor, a nyereményeket biztosító Decathlon Magyarország ügyvezetője.

Rajtuk kívül természetesen jelen voltak a közvetlen érintettek is, a vívó szakosztály fiatal tehetségei, Bányai Zsomborral az élükön és megtisztelte jelenlétével az eseményt a vasasos kardvívó olimpiai bajnok, Szilágyi Áron is.

Markovits László köszöntőjében elmondta, hogy 2013-ban, amikor először adták át az Év Műhelye-díjat, szintén a vívó szakosztályunk kapta az elismerést. A vívás a Vasason belül is az egyik legsikeresebb szakosztálynak tekinthető, nem véletlen, hogy az elmúlt három évben ez a sportág végzett az első helyen klubon belül az Év Szakosztálya versenyen, az utóbbi hét évben pedig rendre ők adják az év vasasos utánpótlás sportolóját is.

A klubelnök kiemelte, ezért is volt fontos, hogy 2013 őszén átadhatták Pasaréten a teljesen felújított Kovács Pál Vívócsarnokot.

Végül Markovits László köszönetet mondott a szakosztály összes vezetőjének, edzőjének és sportolójának, az ötletgazda Bruckner Gábornak és az utánpótlássport.hu-nak, valamint a nyereményt biztosító Decathlonnak.

fotók: mob.hu


Hirdetések