Jenkei András, 2015.06.02. | Vívás

Szilágyi Áron bronzérmes lett a moszkvai férfi kard Grand Prix-n.

Az orosz fővárosban rendezett viadalon, amely egyben már a riói olimpiáért zajló kvalifikációs sorozatba is beletartozott, Szilágyi Áron alanyi jogon, míg Szatmári András a seljetezőből jutott el a  vasas vívói közül a 64-es táblára. Iliász Nikolász erről egy hajszállal lemaradt.

A főtábla első körét mindkét vívónk sikeresen vette kínai, illetve német ellenféllel szemben. A tizenhat közé jutásért Szilágyi hazai vívót múlt felül, ám Szatmárit a német klasszis Limbach megállította. Olimpiai bajnokunknak a nyolcaddöntő sem okozott nehézséget – újabb magabiztos győzelemmel lépett tovább (Curatoli /olasz/ 15:9) –, aztán a negyeddöntő sem, pedig ott a koreai Kimmel kellett megmérkőznie. Ellenálhatatlanul hajrázott, a végén zsinórban öt tust adott és simán győzött.

A döntőért Áron az egyéni Európa-bajnok román Dolniceanuval szemben lépett pástra. Sokáig ellenfele vezetett, innen fordított 14:12-re klasszisunk, ám a végén mégsem ő örülhetett. A bronzéremnek viszont igen, újabb elismerésre méltó szép sikert aratva.


                                                                                 fotó: hunfencing.hu


Hirdetések