Jenkei András, 2015.05.20. | Kézilabda

A figyelemre méltó negyedik helyen végzett serdülő csapatunk a korosztályos országos bajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében. 

Az idény során az alapszakaszbeli két veresége ellenére, a Vasas-ASI csoportelsőként jutott be a rájátszásba. A felsőházi küzdelmsorozatban az angyalföldi lányok újra kitettek magukért,  mind a nyolc mérkőzésüket fölényesen nyerték, és bejutottak az Országos Serdülő Bajnokság kecskeméti fináléjába. 

Az OSB nyolcas döntőjében a Vasas SC-ASI DSE a „B” jelű csoportba sorolták a Hódmezővásárhely, a KSI SE és a NEKA mellé. Csapatunk a pénteki első mérkőzésen a hódmezővásárhelyiekkel mérkőzött meg, és Kuczora Csenge vezérletével kilencgólos győzelmet aratott. Az esti mérkőzésen, a későbbi győztes Nemzeti Akadémiával viszont nem bírtunk és viszonylag simán alulmaradtunk. A harmadik mérkőzésünkön a továbbjutás érő, csoportmásodik hely volt a tét. A találkozót nehézkesen rengeteg hibával kezdtük, a KSI hamar hatgólos előnyre tett szert, de innen is egyenlítettünk, majd a második félidei hatékony támadójátéknak köszönhetően hétgólos győzelmet arattunk. 

A szombat délutáni elődöntőben a FTC csapata ellen léptünk pályára, nem túl sok sikerrel. A két csapat finoman szólva sem volt egy súlycsoportban, a ferencvárosiak kis túlzással akkor lőttek gólt, amikor csak akartak, így a vasárnapi helyosztón a bronzéremért játszhattunk. Ezen a meccsen végig egyenrangú ellenfelei voltunk a debrecenieknek, de ezúttal csapatunkból hiányzott az a kis plusz, ami a győzelemhez kellett volna. A vereség ellenére Komjáti Zsuzsa együttesét maximális dicséret illeti, hiszen ebben a nagyon erős serdülő mezőnyben az előkelő negyedik helyen végzett. A torna gólkirályát a Vasas-ASI adta: Kuczora Csenge nem csupán gólkirály, hanem a torna legjobb játékosa is lett. 

A döntő után Komjáti Zsuzsával a serdülő csapat vezetőedzőjével beszélgettünk. 

Egy hajszálon múlt a bronzérem, a találkozó után nagyon csalódottnak tűnt, most pár nappal később milyen érzések kavarognak Önben?
-  Aludnom kellett egyet a vasárnapi vesztes mérkőzésre. A találkozó után úgy éreztem, hogy nem a Debrecen nyerte meg a bronzérmet, hanem mi veszítettük el azt, most viszont már úgy gondolom, joggal lehetek büszke a csapatomra. 

Előzetesen a legjobb négybe kerülést tűzte ki célul, ami sikerült is.
- Amikor elkészült a nyolcas döntő csoportbeosztása akkor úgy gondoltam, hogy a Hódmezővásárhely illetve a KSI SE csapata verhető, a NEKA-ról pedig már előzetesen tudni lehetett, hogy kiemelkedik ebből a mezőnyből.  Második helyen be is jutottunk a legjobb négy közé, ahol a NEKA-hoz hasonlóan jó erőkből álló FTC-vel mérkőztünk. A lányok tisztességgel küzdöttek, de nem tudtunk mit kezdeni a gyors ferencvárosiakkal szemben. A vesztes fővárosi rangadó után reménykedtem abban, hogy a harmadik helyet megszerezhetjük.

Apróságokon múlott, egy kis szerencsével meglehetett volna a harmadik hely. 
- A találkozó során végig egyenrangú ellenfelei voltunk a DVSC-nek. Úgy gondolom, a lányok nem bíztak eléggé magukban, nem hitték el, hogy ezt a Debrecent le lehet győzni. Fizikálisan – ahogy a többi meccset is – jól bírtuk, talán fejben nem voltunk elég erősek. 

Összességében milyennek értékeli a 2014/2015-ös szezont?
- A teljes bajnoki idényt nézve elégedett lehetek. Ha valaki a szezon előtt azt mondja nekem, hogy a csapatommal a negyedik helyen végzek, akkor azt előre aláírtam volna. Azt viszont látni kell, hogy ellenfeleink sokkal erősebb bajnokságokban pallérozódtak, mint mi. Az év során sajnos kevés komoly tétmérkőzést játszottunk. A fejlődésük érdekében ezen a jövőben mindenféleképpen változtatnunk kell.  Idén az OSB mellett az NB II junior bajnokságban is elindultunk, amit meg is nyertünk, de az ottani ellenfelek egyáltalán nem állítottak minket megoldhatatlan feladatok elé. Az értékelés során fontosnak tartom kiemelni azt is, hogy egy kivétellel a csapatomban mindenki sajátnevelésű játékos, akik évek óta az Angyalföldi Sportiskolában tanulják a kézilabda csínját-bínját. Remélem sikerül egybetartanunk ezt a társaságot, hogy a jövőben még szebb sikereket érhessünk el, s majd idővel ezek a játékosok alkothassák a Vasas felnőtt csapatát is. 


 fotó: Doba István

Eredmények:

3. helyért:
Vasas SC-ASI DSE - DVSC-TVP 26-28    
elődöntő:
FTC II.-Allimax - Vasas SC-ASI DSE 41-23
csoportmérkőzések:
Hódmezővásárhelyi LKC - Vasas SC-ASI DSE 19-28
Vasas SC-ASI DSE - NEKA 19-32
Vasas SC-ASI DSE - KSI SE 25-18


Hirdetések