Jenkei András, 2015.05.20. | Ökölvívás

Múlt hétvégén a Fáy utcai Gedó György ökölvívó teremben került megrendezésre az id. Süllős Gyula Emlékverseny, amely idén egyben az Országos Régiós Serdülő Csapatverseny is volt. 

A háromnapos versenyen hét régió közel nyolcvan versenyzője lépett a ringbe. A szépszámú közönség mindhárom nap látványos mérkőzéseket láthatott.

Az emlékversenyen három vasasos versenyző erősítette a Budapesti Régió csapatát. Rácz György a csapatverseny érdekeinek megfelelően egy súlycsoporttal feljebb, az 52 kilogrammosok között indult. Ökölvívónk tisztességesen küzdött, de az elődöntőben ezúttal 2-1-es pontarányban kikapott ellenfelétől, Orsós Róberttől, így ő bronzéremmel zárta a versenyt. A 72 kg-osok versenyében csupán három versenyző szállt ringbe, így a vasasos Kökény Norbert egyből a döntőben kezdett, ott viszont hozta amit kellett, és 2-1-es pontozással győzni tudott. A harmadik versenyzőnk Papp Richárd ezúttal nem bokszolhatott, hiszen a 76 kg-osok között egyedül ő mérlegelt, így ő mérkőzés nélkül vehette át az aranyat. 
A súlycsoportok eredményeinek összesítése után kihirdették a csapatverseny sorrendjét is, amelyet ezúttal a házigazda Budapest Régió nyert meg.

Ráth Miklós a Vasas-Süllős Boxing Team vezetőedzője az emlékverseny után értékelte versenyzői teljesítményét:
- Rácz Gyurika nem bokszolt jó formában, de helytállt egy súlycsoporttal feljebb is. Kökény Norbi az eddig hét meccsével még nem tartozik a nagyon rutinos versenyzők közé, ezért voltak technikai és taktikai hibái, amiket a jövőben ki kell javítanunk. A harmadik versenyzőnket, Papp Ricsit nagyon sajnáltam, hiszen az utánpótláskorúak seregszemléjén még hatan voltak ebben a korcsoportban, ezúttal viszont már egyedül maradt. 

 


Hirdetések