Jenkei András, 2015.05.13. | Röplabda

A Vasas Óbuda a bajnokság második helyén zárt a 2014/15-ös idényben, miután a döntő negyedik összecsapásán alulmaradt Békéscsabán.

BRSE  - Vasas Óbuda 3:1 (23, -21, 17, 12)
Békéscsaba, 1800 néző.

Vezette: Bátkai-Katona, Adler

Békéscsaba: Clement 11, Skayhan 11, Bodnár 11, Soós 4, Molcsányi 9, Radonjic 21. Csere: Szpin (libero), Bagyinka, Korniss.
Vezetőedző: Kormos Mihály.

Vasas Óbuda: Ludmán 4, Tálas 4, Pekárik 12, Vacsi 5, Szombathelyi Sz. 17, Háfra 8. Csere: Lévai, Tóth A. (liberók), Durst, Villám, Bodovics.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

A harmadik mérkőzésen talpsérülést szenvedő Miklai Zsanett csak nézőként tarthatott csapatunkkal Békéscsabára, kulcsemberünk pótlása Ludmán Rékára várt. Az első játszmát kiválóan kezdte együttesünk, Szombathelyi Szandra termelte a pontokat, ám hiába vezetett hat ponttal is csapatunk (11:17), a Békéscsaba fordítani tudott (25:23, 1:0). 

A második szett során ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok, a mieink részéről Szombathelyi Szandra és Pekárik Eszter játszott a legeredményesebben. A végjáték során ezúttal a mieink összpontosítottak jobban, így egalizálták az állást (21:25, 1:1). 

A harmadik felvonás elején a játékvezető-páros erősen megkérdőjelezhető ítéletei borzolták a kedélyeket, ráadásul újabb sérülés rontotta tovább helyzetünket: Háfra Dominikát kellett lecserélni térdfájdalmai miatt. Háfra ugyan később folytatni tudta a játékot, a játszma közepén összeszedett hátrányt már nem sikerült ledolgozni, így a Békéscsaba karnyújtásnyira került a bajnoki címtől (25:17, 2:1). 

A negyedik játszma már nem rólunk szólt, a Békéscsabának minden bejött, a közel kétezer hazai szurkoló űzte-hajtotta csapat hamar éreztette, ezt a szettet már nem engedik ki a kezeik közül. Sajnálatos, hogy a játékvezetés nem nőtt fel a döntő színvonalához, Bátkai-Katona Ágnes a mérkőzés utolsó szettjében még kiállította, majd a csarnokból is kivezettette (!) a sorozatos vélt bírói tévedések miatt hevesen reklamáló Jókay Zoltánt. A hátralévő percekben a Békéscsaba örömröplabdát mutatott be, Soós Nikolett pontját követően pedig már a címvédést ünnepelhették Kormos Mihály tanítványai (25:12, 3:1). 

A Vasas Óbuda női röplabdacsapata így második helyen zárt az NB I idei kiírásában, így a Magyar Kupa győzelmet követően egy ezüstéremmel gazdagította tovább a szakosztály kollekcióját.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!
;


Hirdetések