Jenkei András, 2015.05.11. | Röplabda

 Drámai mérkőzésen tartotta életben bajnoki reményeit a Vasas Óbuda.

Vasas Óbuda – Békéscsabai RSE 3:2 (-19, 20, -15, 21, 10)
Folyondár utca, 800 néző.

Vezette: Éva, Ujházi.

Vasas Óbuda: Miklai 4, Tálas 7, Pekárik 12, Vacsi 6, Szombathelyi Sz. 18, Háfra 17. Csere: Tóth A., Lévai (liberók), Ludmán 3, Windisch, Durst, Villám 1, Bodovics.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

BRSE: Clement 13, Skayhan 9, Bodnár 5, Soós 10, Molcsányi 13, Radonjic 13. Csere: Szpin (libero), Korniss, Nagy V. 6, Kanizsai.
Vezetőedző: Kormos Mihály.

Vasárnap délután békéscsabai drukkerek töltötték meg a Folyondár utcai Sportcsarnok előterét, a mintegy 400 fős békési különítmény a címvédés reményében utazott a fővárosba. Csapatunk természetesen el szándékozta rontani a tervezett örömünnepet, maguknak és a mellettük végletekig kitartó szurkolóiknak is bizonyítani akartak.

A várakozásoknak megfelelően fantasztikus hangulatban, teljes teltház előtt kezdődött meg a bajnoki döntő harmadik mérkőzése, a csapatok felváltva szerezték a pontokat, igazán ellépni egyik gárda sem tudott. Féltávhoz közeledve a Békéscsaba négy pontos előnybe került, ám Jókay Zoltán időkérést követően ismét egyetlen egység volt csak a különbség a felek között (13:14). Ekkor azonban szomorú jelenet következett: csapatunk egyik húzóembere, Miklai Zsanett rosszul fogott talajt egy hátsósoros támadását követően, és komoly fájdalmai miatt azonnal le kellett cserélni. Miklai ugyan a játszma végén még visszatért az őt váltó Ludmán Réka helyére, ám ekkor biztossá vált: nem tudja folytatni a játékot. A vendégek kihasználták a mieink részéről a sérülésből adódó zavarodottságot, és különösebb nehézségek nélkül megnyerték az első játszmát (19:25, 0:1).

A második játékrészt már Ludmán Rékával kezdte meg együttesünk, méghozzá kiválóan, néhány perc leforgása alatt ugyanis négy pontos előnyt építettünk ki (4:0, 8:4). A BRSE többször is próbált közelebb zárkózni, ám Háfra Dominika pontjaival rendre sikerült visszaállítani a különbséget (21:18). A végjáték során még egy utolsó rohamot indítottak a vendégek, ám Jókay Zoltán ekkor feladót cserélt, Durst Anna pedig pontos játékával megadta a kellő lökést csapatunknak, Szombathelyi gyönyörű blokkjával egyenlíteni tudtunk (25:20, 1:1).

A harmadik szett során az első ponttól az utolsóig a Békéscsaba akarata érvényesült. Vezetőedzőnk liberót váltott, majd Villám Lillát és Bodovics Hannát is pályára küldte, ám a vendégek Sarah Clement kiváló centerjátékának, valamint Ivana Radonjic pontjainak köszönhetően simán nyerték a játszmát, és egyetlen szett győzelemre kerültek a bajnoki címtől (15:25, 1:2). 

A negyedik játszmára ismét óriásit változott a játék képe, Ludmán Réka és Lévai Vivien kiváló nyitásfogadásának köszönhetően stabilizálódott a Vasas Óbuda alapjátéka, ennek köszönhetően ismét magabiztosan támadtunk, a játszma közepén már hat ponttal vezettünk(13:7). A vendégek elsősorban Molcsányi Ritának köszönhetően visszakapaszkodtak, kétpontos különbségnél Jókay Zoltán elérkezettnek látta az időt, hogy második időkérési lehetőségét is kihasználja (22:20). Vezetőedzőnk intelmei hatásosnak bizonyultak, Háfra Dominika bombáival ugyanis három szettlabdához jutott együttesünk, melyek közül rögtön az elsőt sikerrel ki is használtuk (25:21, 2:2). 

A mindent eldöntő, ötödik játszmát ismét ellentmondást nem tűrően kezdte csapatunk. Szombathelyi Szandra vezérletével szárnyaltak a mieink, Kormos Mihály hiába kért kétszer is időt, nem tudta megtörni együttesünk lendületét. Csapatkapitányunk, Tálas Zsuzsanna okos megoldásával már ötpontosra duzzadt előnyünk, amit a fantasztikus formában játszó Háfra pontjaival tartani is tudtak a lányok. A végjáték a csabai szurkolók által keményen megtalált Szombathelyi Szandráról szólt, szélső ütőnk zsinórban háromszor is eredményes volt, ezzel eldöntötte a játszmát, és pontot tett a két és fél órás, heroikus küzdelem végére (15:10, 3:2).

Sarlós Márton
fotó: Doba István


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!
A bajnoki döntő negyedik mérkőzését szerdán este rendezik, Békéscsabán. 

 


Hirdetések