Jenkei Dániel, 2015.05.09. | Labdarúgás

Szanyó Károly együttese Zalaegerszegen is győzni tudott, ez pedig nagyon komoly lépést jelent az élvonalba való feljutás szempontjából

ZTE FC - Vasas 1-3 (0-2)
Zalaegerszeg, 2500 néző.
Vezette: Fábián M.

Vasas: Hermány – Bori, Debreceni, Grúz, Görgényi, Vida, Czvitkovics, Berecz, Remili (Lázok 81.), Ferenczi (Ádám 78.), Vass (Nagy D. 88.).
Vezetőedző: Szanyó Károly

ZTE: Szappanos – Króner (Pajor 50.), Kovács G., Forgács, Bedi, Simonfalvi, Szakály, Vittman (Városi 62.), Délczeg, Daru, Babati.
Vezetőedző: Lendvai Miklós

Gószerzők: Simonfalvi (87.), illetve: Remili (27.) Vass (39.), Ádám (85.)

Ahogy mostanában megszokhattuk, Zalaegerszegre is komoly létszámban kísérték el drukkereink a csapatot. A játékosok talán ezt megháláva, de még valószínűbb, hogy taktikai megfontolásból, aktívan kezdték a találkozót.
Főleg a Remili-Vass páros okozott sok fejtörést a hazai védőknek, az első komoly helyzetünk pedig Ferenczi nevéhez fűződött.

A fölény a 27. percben érett góllá, Remilit buktatták a tizenhatoson belül, a sérüléséből visszatérő csapatkapitányunk pedig maga váltotta gólra a jogos büntetőt.

Bő tíz perccel később Vass Patrik szerzett közvetlen közelről gólt, ez a találat Görgényi beadása után született.

A szünetre tehát kétgólos, teljesen megérdemelt előnnyel vonulhatott a csapat, és bár a második félidőben kicsit aktívabbá vált a ZTE, alapvetően a mieink diktálták továbbra is a tempót.

A hajrára csereként beállt Ádám Martin is, ez pedig gyakran szokott góllal járni, fiatal támadónk pedig most is megtartotta jó szokását, hiszen öt perccel a vége előtt ő szerezte a harmadik gólunkat egy szöglet után.

Végül Hermány kapuja sem maradt érintetlen, erről Simonfalvi tett, de ennél nagyobb bajunk sose legyen, a jól megérdemelt közös ünneplésre természetesen így is sor került a szurkolókkal.

A három pontnak köszönhetően helyreállt a világ rendje a tabellán, visszaelőztük a Gyirmótot, a hátralévő mérkőzések pedig egyre csak fogynak...


Hirdetések