Jenkei András, 2015.05.08. | Röplabda

Idegenbeli vereségével nehéz helyzetbe került a Vasas Óbuda, a 2014/15-ös idény bajnoki aranyáért folyó párharcban.

BRSE  - Vasas Óbuda 3:0 (19, 16, 21)
Békéscsaba, 1000 néző.

Vezette: Adler, Bátkai-Katona

BRSE: Clement 9, Skayhan 3, Bodnár 10, Soós 4, Molcsányi 9, Radonjic 12. Csere: Szpin (libero), Korniss 1.
Vezetőedző: Kormos Mihály.

Vasas Óbuda: Miklai 12, Tálas 2, Pekárik 6, Vacsi 5, Szombathelyi Sz. 7, Háfra 9. Csere: Lévai, Tóth A. (liberók), Ludmán, Durst, Bodovics, Windisch.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

A hazai pályán elveszített első mérkőzést követően a visszavágás reményében utazott csapatunk Békéscsabára, a LINAMAR-BRSE otthonába. Az első játszmát jól kezdte együttesünk, ám ezzel sajnos piros-kék szempontból minden pozitívumot elmondtunk a találkozóról. Bodnár Dorottya zsinórban nyolcszor nyithatott, négy pontos előnyével együtt önbizalmát és hitét is elveszítette csapatunk. Ennek eredményeképp az első játszma végjátékát, majd a második szettet is simán hozta a Békéscsaba. Jókay Zoltán időkérésekkel és folyamatos cserékkel próbálta kirángatni csapatát a gödörből, ám ezen az estén semmi sem működött úgy, ahogy kellett volna. 

A harmadik szettet ismét rémesen kezdte együttesünk, a mérkőzés ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt. A játszma végén már hiába kapaszkodtak a mieink, a Békéscsaba teljesen átlagos teljesítményt nyújtva kihasználta csapatunk bátortalan játékát és könnyedén nyerte meg a mérkőzést.

Folytatás vasárnap este hat órától a Folyondár utcában, ahol ezúttal már a túlélésért játszik majd csapatunk, egy esetleges újabb csabai győzelem esetén ugyanis véget érne a bajnoki döntő.


Hirdetések