Jenkei András, 2015.05.07. | Vízilabda

Másodszor is ötméteresekkel maradt alul a VasasPlaket a Kaposvárral szemben, így  a nyolcadik helyen végzet csapatunk a bajnokságban.

Kaposvári VK – Vasas Plaket 9-9, ötméteresekkel 6-5 (5-1, 0-1, 1-6, 3-1)
Kaposvár

Vezette: Marnitz, Csizmadia

Vasas: Barabás - Gyárfás, Bóbis, Sedlmayer 2, Hőna, Takács B. 2, dr. Steinmetz Á., Csere: Várnai 2, Juhász-Szelei 2, Goreta, Burián, Német T. 1
Vezetőedző: Földi László

Elképesztően hullámzó mérkőzésen alakult ki a játékidő végén a döntetlen. Már 5:1-re és 6:2-re is vezetett az ellenfél, amire egy 7:0-ás rohammal válaszoltunk, a végén viszont mi kaptunk zsinórban hármat. A büntetődobások első köre is egállal zárult, végül a ráadás ráadásban, a hetedik párban dőlt el a küzdelem.

Földi Lászlótól kezdésként azt kérdeztük, hogy szerinte mi kell ahhoz, hogy egy csapat, ahogy a Kaposvár tette, zsinórban négy meccset is büntetőkkel nyerjen meg:
- Szívesen megadom Fekete Szilveszter számát… Viccet félretéve, valóban érdekes, hogy a Kaposvár úgy nyerte meg a 7-10. helyért folyó rájátszást, hogy nem győztek egyszer sem a rendes játékidőben. Ettől még csak gratulálni tudok nekik, hiszen jó taktikát dolgoztak ki az ellenfelek ellen. A büntetőkről meg csak annyit, hogy van a kapuban egy Szécsijük és jól is lövik az ötösöket, nagyjából ez lehet a titok…
A mostani meccs egyébként pont olyan volt, mint az egész szezonunk, akadtak remek periódusaink és olyan részek is, amikor hatalmasakat hibáztunk. Gyengén kezdtünk, aztán produkáltunk egy 7-0-ás periódust, ahol tényleg zseniálisan játszott a csapat. A Kaposvár a lefordulásokra és az ellenfél hibáira szokott alapozni, ebben az időszakban jól látszott, hogy mi történik, ha nem hibázunk. Pár perccel a vége előtt hárommal mentünk, így illett volna megtartani az előnyt, de buta és kicsit peches gólokat kaptunk, ráadásul Goretát is kiállították végleg cserével, így végül most is döntetlen lett.
Az ötmétereseket most jobban dobtuk, mint múltkor a Komjádiban, volt egy labdánk a győzelemhez is, de az kimaradt, így végül szegény Juhász-Szelei elhibázott lövése döntött.
Összességében szerintem egy nagyon jó kis meccs volt, a hangulatot tekintve is, de ez abból a szempontból nyilván nem vigasz, hogy egyértelműen szerettük volna megszerezni a hetedik helyet.


Hirdetések