Jenkei András, 2015.05.04. | Röplabda

Jó kezdés után, ötszettes mérkőzésen maradt alul a Vasas Óbuda a bajnoki döntő első mérkőzésén.

Vasas Óbuda – BRSE 2:3 (16, -18, 24, -17, -19)
Folyondár utca, 700 néző

Vezette: Mezőffy, Horváth.

Vasas Óbuda: Miklai 20, Tálas 5, Pekárik 14, Vacsi 9, Szombathelyi Sz. 16, Háfra 6. Csere: Tóth A., Lévai (liberók), Ludmán, Windisch 1.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

BRSE: Clement 17, Skayhan 3, Bodnár 13, Soós 12, Molcsányi 12, Radonjic 19. Csere: Szpin (libero), Korniss 1, Nagy V. 2.
Vezetőedző: Kormos Mihály.

Dinamikus, pontos játékkal kezdte a mérkőzést a együttesünk, elsősorban Miklai Zsanett és Szombathelyi Szandra pontjainak köszönhetően magabiztosan vezettünk. Játékosaink kiváló nyitásait csak nehezen tudták fogadni a békéscsabaiak, így az első játszmát könnyedén nyerte Jókay Zoltán csapata (25:16). 

A vendégek nagyon bekezdtek a második szett elején, a mieink oldalán az addig látott magabiztosság pillanatok alatt szertefoszlott. A nyitásfogadással ezúttal nekünk akadtak gondjaink, Ivana Radonjic vezetésével őrizte előnyét a BRSE, majd szerb átlójuk pontjával be is húzták a játszmát (18:25, 1:1). 

A harmadik szett hihetetlen izgalmakat hozott, eleinte maratoni hosszúságú labdameneteket láthatott a szép számú nézősereg, melyek rendre vendég pontokkal értek véget, így ismét komoly, hat pontos előnybe kerültek a vendégek (14:20). Innen is volt azonban visszaút a mieink számára, Lévai Vivien beállásával stabilizálódott csapatunk védekezése, majd szettlabdát is hárítva fordított együttesünk, és ismét megszerezte a vezetést (26:24, 2:1). 

A negyedik felvonás elején érthetetlen módon leblokkolt csapatunk (0:6), Jókay Zoltán hiába kért kétszer is időt, a különbség nem csökkent a folytatásban sem. Később Mezőffy Zsolt játékvezető is ajándékozott két pontot a vendégeknek, mikor ideje korán elengedte a csabaiak nyitását, majd az emiatt reklamáló Tálas Zsuzsannát pedig piros lappal jutalmazta. Sajnos a komoly bírói hiba csak a kedélyeket borzolta, a játszma alakulására komoly befolyással nem volt, a BRSE ugyanis magabiztosan nyert, és kiharcolta az ötödik szettet (17:25, 2:2). 

A mi szempontunkból álomszerűen indult a döntő játszma, hiszen kiváló sáncjátékának, valamint Miklai Zsanett támadásainak köszönhetően már 6:0-ra, valamint 11:4-re is vezettünk. Az álomból azonban pillanatok leforgása alatt rémálom lett, hiszen Molcsányi Rita nyitásaival zsinórban hét pontot szerezve egyenlített a BRSE (11:11). Az ezt követő őrült végjátékban a Békéscsaba kettő, a Vasas Óbuda öt mérkőzéslabdát hárított, ám Bodnár Dorottya blokkjának köszönhetően hatodik lehetőségével már élni tudott a vendégcsapat, így elvette a Vasas Óbuda pályaelőnyét és vezetést szerzett a bajnoki döntőben (19:21, 2:3). 

Sarlós Márton


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!
     


Hirdetések