Jenkei András, 2015.04.28. | Vívás

Az olaszországi Vicenzában, az U23-as Európa-bajnokságon, a Vasas vívói közül többen is pástra léptek.

A párbajtőröző Buta Levente éremmel térhetett haza közülük, hiszen a magyar csapat tagjaként döntőt vívhatott, ám ott a házigazda olaszok dolgát nem tudták megnehezíteni a mieink, és így ezüstérmesek lettek.
Az egyéni versenyben – még junior korú vívónk – a csoportkörből nehezen lépett tovább, viszont a 32-es táblán biztosan verte brit riválisát. A nyolcaddöntőt egytusos (5:6) meccsen veszítette el, és a 16. helyen zárt.


balról a második Buta Levente

Férfi kardban a négyfős magyar kontingens kétharmadát vasasosok alkották, az egyéni versenyben Csaba Márton Bence hetedik lett. A selejtezőből Ravasz Etele is továbbjutott, ám a főtáblán neki már nem sikerült nyernie (22.), míg Habony Viktor megsérült a kvalifikációban és visszalépésre kényszerült. Csapatban két győzelemmel és egy vereséggel az ötödik helyen zárt válogatottunk. 

Női párbajtőrben Mészáros Nóra mérlege két győzelem, négy vereség, ő is a főtábla első körében búcsúzott (34.).


                                                                                               fotók: hunfencing.hu

A rendezvény zárónapján Csaba Márton Bence vehetett át oklevelet, hiszen a 2014/15-ös idény – hat állomásból álló – Európai-körverseny sorozatának összesített pontversenyét férfi kardban ő nyerte (éppen Habony Viktor előtt).


Hirdetések