, 2015.04.27. | Kézilabda

Két kötelező hazai győzelemmel zárta a hétvégét Győrffy Sándor együttese, amely szombaton az Eszterházy KFSC, vasárnap pedig a Kinizsi TTK csapata ellen tudott nyerni.

NB I/B női junior kelet – 23. forduló

Vasas SC – Eszterházy KFSC 33-14 (17-5)
Vasas SC összeállítása:
Márity Laura (kapus), Laki Bianka 8, Szatmári Melinda 6, Kerék Fanni 5, Jávorszky Lilla 4, Keszthelyi Dóra, Magos Eszter 2. Csere: Kollarics Fanni 5, Kovács Eszter 2, Kindlik Bianka 1, Halász Henrietta, Szemerédi Erika, Nyitrai Ágnes, Horváth Kinga, Bálega Noémi. Vezetőedző: Győrffy Sándor

Ősszel egy emlékezetes, fordulatokban gazdag mérkőzésen tudott nyerni junior csapatunk Egerben, így előzetesen egy kemény rangadóra számítottunk. Az első percek viszont rögtön megcáfolták a várakozásainkat, hiszen a vendégek felforgatott összeállításban álltak ki ellenünk. Szatmári Melinda góljainak köszönhetően hamar négygólos előnyre tettünk szert, s a játék képe ezután sem változott, az angyalföldi lányok akarata érvényesült és jó formán minden támadást eredményesen zártunk. Az egriek próbálkoztak becsülettel, de az első félidőben csupán ötször találtak be, míg a mieink tizenhétszer.

A szünet után sem vettünk vissza, Laki Biankáék sorra lőtték a gólokat. A biztos előny tudatában Győrffy mester a cserejátékosokat is pályára küldte, akik ezúttal rendkívül jól és eredményesen szálltak be a mérkőzésbe. Ellenfelünk a második félidő közepére teljesen elkészült erejével, így a mieink kedvükre vezethették a szebbnél-szebb támadásokat. A két csapat között egyre nagyobb lett a gólkülönbség, a lefújás pillanatában egy híján húsz (33-14). A Vasas ezzel a győzelmével, valamint a rivális DVSC II. botlásának köszönhetően bebiztosította a második helyét a tabellán.

Győrffy Sándor értékelése: Sokkal nehezebb mérkőzésre számítottunk, ellenfelünk nem a legerősebb összeállításban állt ki ellenünk, így egy percig sem volt veszélyben a győzelmünk. Készülünk tovább, a hétvégén Debrecenbe utazunk, ahol győzelmünkkel megszerezhetjük a bajnoki ezüstöt.


NB II női felnőtt Észak – 19. forduló

Vasas SC II – Kinizsi TTK 29-24 (14-11)
Vasas SC II összeállítása:
Márity Laura (kapus), Tóth Borbála 8, Ködmön Krisztina 8, Szemerédi Erika 1, Kerék Fanni 8, Kindlik Bianka, Halász Henrietta 1. Csere: Keszthelyi Dóra 2, Horváth Kinga 1. Vezetőedző: Győrffy Sándor

Egy rendkívül kemény és küzdelmes mérkőzés várt csapatunkra, amely hazai pályán fogadta a Kinizsi TTK együttesét. A kellemetlen, olykor durva stílusban játszó vendégekkel a találkozó elején nem tudtunk mit kezdeni. Közel tíz percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy sikeresen tudjuk semlegesíteni a Kinizsi támadójátékát. Amikor ez sikerült, akkor rendre le tudtuk rohanni ellenfelünket és gyors gólokkat tudtunk szerezni. A mérkőzés során ellenfelünk gyakran kilépett Kerék Fannira (aki így is nyolc gólt tudott szerezni), így rendre öt egyes variációban kellett támadunk, de ez sem okozott problémát, hiszen a szélről Tóth Bori, míg átlövésből Ködmön Kriszta volt rendkívül eredményes, nekik köszönhetően a győzelmünkhöz nem férhetett kétség.

Fotó: Doba István

Győrffy Sándor értékelése: Nehezen vettük fel a mérkőzés ritmusát, de a kilencedik perctől kezdve mi uraltuk a mérkőzést. Abszolút a mi játékunk dominált, csak idő kérdése volt, hogy mikor alakítunk ki megnyugtató előnyt. Örülök a győzelmünknek, hiszen egy rendkívül agresszívan játszó ellenfelet sikerült felül múlnunk.   

 


Hirdetések