Jenkei András, 2015.04.23. | Röplabda

Zsinórban hatodik bajnoki döntőjére készülhet a Vasas Óbuda, miután csütörtök este az elődöntő negyedik meccsén idegenben is legyőzte az UTE együttesét.

UTE – Vasas Óbuda 1:3 (-20, -18, 22, -20)
Tungsram Csarnok, 400 néző. 

Vezette: Ujházi, Adler.

UTE: Leidgeb 9, Lakatos 7, Iricanin 23, Józsa 2, McNorton 1, Humphries 5. Csere: Hadnagy, Szabó D. (liberók), Hornok 1, Ancsin, Szűcs 8.
Vezetőedző: Milodanovic Andrea. 

Vasas Óbuda: Miklai 24, Tálas 5, Pekárik 12, Vacsi 12, Szombathelyi Sz. 18, Háfra 5. Csere: Tóth A. (libero), Windisch 1.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Az első percektől kezdve tapintani lehetett a feszültséget a csarnokban, a hazai pályán idén még veretlen UTE magabiztos játékkal kezdett, így Jókay Zoltánnak már a mérkőzés elején időt kellett kérnie (11:9). A hazaiak szerencsére rengeteg nyitást rontottak, így szettben tartották görcsösen játszó csapatunkat. A végjátékhoz közeledve aztán végre áttört a gát (19:21), Pekárik Eszter tökéletes centertámadását követően pedig már sejteni lehetett, hogy nem engedjük ki a kezünk közül a játszmagyőzelmet.  Így is lett, Tálas Zsuzsanna ütését követően még időt kért Milodanovic Andrea, csodát tenni viszont már nem tudott, így előnybe került együttesünk (20:25, 0:1).

A második szett első felében Miklai Zsanett számolatlanul termelte a pontokat, ám az Újpest elsősorban centereinek köszönhetően tapadt a mieinkre (11:13). Szombathelyi Szandra sem akart lemaradni Miklaitól, két kiváló formában játszó ütőnkkel pedig nem tudott mit kezdeni az UTE (13:18). A hazaiak előbb a gyenge napot kifogó Józsa Zsuzsanna, majd amerikai feladójuk, Erin McNorton lecserélésével próbáltak új színt vinni játékukba, hátrányuk a folytatásban mégis tovább nőtt, Vacsi Evelin ászával pedig karnyújtásnyira került csapatunk a bajnoki döntőtől (18:25, 0:2). 

Álomszerűen indult a harmadik játszma, Szombathelyi két egyes blokkot osztott ki egymás után, valamint Miklai Zsanett és Háfra Dominika is szép pontokat szereztek, csapatunk felszabadultan, szépen röplabdázott (1:7). A látottak fényében kissé érthetetlen hullámvölgybe zuhantunk, az UTE pillanatok alatt ledolgozta hátrányát, és felállt a padlóról (11:10). A szett hátralévő része már a lila-fehérekről szólt, de Tálas klasszismegoldással, valamint Miklai okos, kosárérintéssel szerzett pontjára azért szívesen emlékezhetünk vissza. A végjátékot ugyan megpróbálta szorossá tenni együttesünk, az UTE azonban lezárta a játszmát és szépített (25:22, 1:2). 

A negyedik szettet ismét mi kezdtük jobban, ám intő jel volt a hat pontos fórból elveszített előző játszma, hogy egy pillanatra sem engedhetnek ki a lányok (3:8). Bár érzékelhetően fáradtunk, Miklai pontjaival azonban tartottuk a kiépített előnyt (11:13). A másik oldalon a hazaiak szerb ütője, Nevena Iricanin játszott ihletett formában és ez elég is volt egyenlítéshez (17:17). Jókay Zoltán időkérése során még egy utolsó erőfeszítésre kérte övéit, csapata sáncjátékán pedig Windisch Kinga beállításával igyekezett javítani.  Vezetőedzőnk húzásai bejöttek, Iricanint sikerült megállítani, Vacsi Evelin pedig szaporította pontjainkat, így ismét meglépett együttesünk (19:22). Az UTE még zárkózott, ám Tálas ászát követően négy meccslabdához jutottak a mieink, Windisch szép blokkjának köszönhetően pedig rögtön az elsőt ki is használtuk, és megnyertük a mérkőzést (20:25, 1:3). 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Három év után nyert tehát ismét csapatunk Újpesten, ezzel elvette az UTE idei hazai veretlenségét, de ami ennél sokkal fontosabb - zsinórban hatodszorra -, bejutott a magyar bajnokság döntőjébe, ahol a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is a Békéscsaba lesz az ellenfél. 

Sarlós Márton      


Hirdetések