Jenkei András, 2015.04.20. | Röplabda

Ezúttal a Vasas Óbuda nyert három szettben, így nálunk az előny a bajnoki elődöntőben.

Vasas Óbuda - UTE 3:0 (17, 27, 21)
Folyondár utca, 400 néző. 

Vezette: Adler, Horváth M.

Vasas Óbuda: Miklai 17, Tálas 3, Pekárik 9, Vacsi 11, Szombathelyi Sz. 16, Háfra 5. Csere: Tóth A. (libero), Windisch.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

UTE: Leidgeb 6, Lakatos 5, Iricanin 15, Józsa 9, McNorton 2, Humphries 5. Csere: Hadnagy (libero).
Vezetőedző: Milodanovic Andrea. 

Vasárnap este 1:1-es állásról, a Folyondár utcában folytatódott a Vasas Óbuda – UTE párharc a női röplabda NB I döntőjéért. A korábbi két találkozóval ellentétben ezúttal kimondottan színvonalas, kiélezett játékot hozott a mérkőzés első játszmája. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a második technikai szünetre a mieink két pontos előnybe kerültek (16:14). Szombathelyi Szandra kiváló fogadójátéka mellett okos támadásokkal segítette csapatát, szélső ütőnk pontjainak köszönhetően az első játszmát végül a vártnál simábban tudta behúzni együttesünk (25:17, 1:0).

Szombathelyi teljesítménye a második játszmára sem esett vissza, támadásaink rendre ponttal értek véget, a védekezést pedig a remek formában röplabdázó Tóth Andrea fogta össze szépen, így ismét előnybe kerültek a mieink (10:7). Nevena Iricanin nyitássorozatának köszönhetően gyorsan fordítani tudott az UTE, Jókay Zoltán mindkét időkérési lehetőségét kénytelen volt kihasználni, hogy stabilizálni tudja együttesünket (15:15). A végjátékra az Újpest fordulhatott előnnyel, két játszmalabdához is jutottak a lila-fehérek, ám előbb Háfra Dominika, majd a szép lassan játékba lendülő Miklai Zsanett pontjaival egyenlíteni tudott együttesünk. A mérkőzés legizgalmasabb pillanatai következtek, a Vasas Óbuda három szettlabdáját is hárítani tudták a vendégek, végül két pontatlan újpesti támadásnak köszönhetően azonban még is csak  mi örülhettünk. (29:27, 2:0).

Az UTE a drámai körülmények között elveszített második szettet követően sem adta fel a küzdelmet, a harmadik felvonás elején, négypontos újpesti vezetésnél kért ismét időt Jókay Zoltán (3:7). Háfra Dominika zsinórban hatszor nyithatott, majd Vacsi Evelin szerzett gyors egymásutánban négy pontot is, így a féltávhoz közeledve már újból nálunk volt az előny (13:10). Sáncjátékunk kiválóan működött ezekben a percekben, a vendégek támadásait centereink szépen akasztották meg, így elérhető közelségbe került a győzelem (21:14). Az UTE még némileg felzárkózott (22:20), ám Vacsi támadását, majd blokkját követően négy meccslabdához jutott, majd a másodikat ki is használta együttesünk, így szép számú szurkolótáborunk joggal ünnepelhetett a találkozó végén (25:21, 3:0).


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A három győzelemig tartó párharc állása 2:1 a Vasas Óbuda javára.

Sarlós Márton      


Hirdetések