, 2015.04.16. | Vízilabda

Gyermek csapatunknak többször is meg kellett nyernie a hétközi, FTC elleni mérkőzést. Hiába vezettünk többször is három góllal, a hazaiak kétszer is ki tudtak egyenlíteni, de Csorba Tamás révén a végén a mieink örülhettek.

FTC Vízilabda Utánpótlás - Vasas Sport Club 9-10 (3-3, 1-3, 2-2, 3-2)
Vasas SC összeállítása:
Mónus Marcell (kapus), Slezák Ádám 1, Kalácska Barnabás 1, Muzsnay Fanni, Péter Levente 2, Konarik Ákos 2, Csorba Tamás 3. Csere: Böröczky Bence, Kállay Kristóf 1, Hrisztov Gábor, Faragó Tamás, Tóth-Gili Tamás. Vezetőedző: Dodog Szabolcs

Szerda este pótolta csapatunk a 12. fordulóból elhalasztott FTC elleni mérkőzést, melynek tétje a hetedik hely megszerzése volt. Az angyalföldi fiúk nagyszerűen kezdték a mérkőzést, az első negyed felére már háromgólos előnyre tettek szert. A parádés kezdés úgy tűnt megzavarta a mieinket, a hazaiak bő két perc alatt két büntetővel valamint egy centergóllal egalizálni tudták az eredményt.

A rövid szünetben Dodog Szabolcs nyugalomra intette a fiúkat és az előzetesen megbeszélt taktika betartására kérte övéit. Az edzői intelmek meghallgatásra kerültek, Péter Levente két góljának köszönhetően újra nálunk volt az előny, igaz az FTC válaszul rögtön lőtt egy gól, de arról, hogy a találkozó ne legyen sokáig szoros Kalácska Barnabás gondoskodott, így kétgólos előnnyel vonulhattunk a szünetre.

A fordulás után úgy tűnt eldöntöttük a találkozó sorsát, hiszen Kállay Kristóf és Konarik Ákos góljaival már néggyel vezettünk, de hiába volt megnyugtató előnyünk ahelyett, hogy szépen végigjátszottuk volna a támadásokat, elkezdtünk kapkodva, rengeteg hibával vízilabdázni, amit a hazaiak ki tudtak használni és a negyed végére felzárkóztak mínusz kettőre.

Az utolsó játékrészt sajnos ott folytattuk ahol az előzőt abbahagytuk, ziccereket rontottunk és büntetőt is hibáztunk. A kimaradt helyzetek ezúttal megbosszulták magukat és a zöld-fehérek két akciógóllal újra ki tudtak egyenlíteni. Szerencsére helyén volt a szíve Csorba Tamásnak, aki előbb megúszásból, majd emberelőnyből is betalált, így a Vasas, ha nagy küzdelmek árán is, de megnyerte a fővárosi rangadót.    

Fotó: Doba István (archív)

A találkozó után gyermek csapatunk vezetőedzője, Dodog Szabolcs értékelte a látottakat:

Gratulálok a fiúknak, igaz saját magunknak tudtuk nehézzé tenni a mérkőzést. Jól játszottak a srácok, de meg kell tanulnia a srácoknak, hogy a biztos előny tudatában nem kell siettetni a játékot. Sokszor rossz megoldást választottunk, elkapkodtuk a helyzeteinket. A találkozó kísértetiesen hasonlított a Szentes elleni mérkőzésre, ahol szintén több góllal vezettünk, de nem tudtuk akkor megtartani az előnyünket. Hál’ Istennek ezúttal sikerült győznünk és elfoglalnunk a hetedik helyet. Jó szériában vagyunk, zsinórban nyertük a meccseket, remélem vasárnap győzelemmel tudjuk zárni a bajnokságot.


Hirdetések