, 2015.04.13. | Kézilabda

Kétgólos vereséget szenvedtünk a Solymár elleni rangadón

Vasas SC II – Solymári SC 27-29 (13-10)
Vasas SC II összeállítása:
Márity Laura (kapus), Keszthelyi Dóra 1, Tóth Borbála 4, Laki Bianka 4, Kerék Fanni 8, Komsa Nikolett, Szemerédi Erika. Csere: Jávorszky Lilla 5, Szatmári Melinda 4, Dóczi Sára 1, Bálega Noémi. Vezetőedző: Győrffy Sándor

A forduló előtt ellenfelünk csupán egyetlen egy ponttal volt lemaradva tőlünk, így egy igazi négypontos találkozóra volt kilátás. A mérkőzés hozta is az elvárt küzdelmet, a csapatok minden egyes labdáért nagy harcot vívtak. A meccs elején hiába szereztük meg a vezetést ellenfelünk rendre ki tudott egyenlíteni. Úgy tűnt a védelmünk nem tud mit kezdeni a rutinos, nagyobb termetű vendégekkel, akik rendre eljutottak a kapunkig. Négy perccel a félidő vége előtt a vasasos lányok végre megrázták magukat, Jávorszky Lilláék egymás után szereztek három gyors gólt, így előnnyel várhatták a folytatás.

A második félidőt úgy folytatódott, ahogy az előző véget ért, azaz Jávorszky Lilla gólt lőtt, sőt Szatmári Melinda találatával már öt góllal vezettünk. Ekkor érthetetlen módon egy csapásra szétesett a játékunk és ellenfelünk játszi könnyedséggel tudott zsinórban négy gólt szerezni, így újra szorossá vált a mérkőzés. Olyannyira, hogy a solymáriak a félidő felénél előbb kiegyenlítettek, majd újabb három góljuknak köszönhetően már 21-18-ra vezettek is. Győrffy Sándor rögtön időt is kért, de ezúttal hiábavalónak tűntek az edző intelmei. Az ellenfél kemény, olykor már a durvaság határait feszegető játékára ezúttal nem volt ellenszerünk. Lányaink hiába próbálták siettetni, pörgetni a játékot, a nagy rohanásnak nem lett meg az eredménye, így kétgólos vereséget szenvedtünk.


Fotó: Doba István

A találkozó után Győrffy Sándor rendkívül bosszúsan értékelte a látottakat:

Úgy látom az NB II néhány játékosomnak továbbra sem fekszik, mentális problémákkal küzdöttünk az egész találkozó során. Nem értem, hogy a lányok miért nem tartották be az előzetesen megbeszélt taktikai utasításokat. Egyszerű játékot kértem tőlük, de ők rendre rossz megoldást választottak. Az most is bebizonyosodott, hogy küzdelem nélkül nem lehet győzni.


Hirdetések