Jenkei András, 2015.04.11. | Röplabda

A bajnoki elődöntő első mérkőzésén a Vasas Óbuda magabiztosan múlta felül az UTE-t.

Vasas Óbuda – UTE 3:0 (21, 18, 16)
Folyondár utca, 500 néző.

Vezette: Bodrogi, Csizmarik. 

Vasas Óbuda: Miklai 21, Tálas 3, Pekárik 10, Vacsi 8, Szombathelyi Sz. 12, Háfra 3. Csere: Tóth A. (libero), Durst.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

UTE: Leidgeb 7, Lakatos 7, Iricanin 6, Józsa 9, McNorton 2, Humphries 4. Csere: Hadnagy, Szabó D. (liberók), Hornok, Ancsin, Szűcs.
Vezetőedző: Milodanovic Andrea. 

Az első játszmát a vendég Újpest kezdte jobban, néhány perc leforgása alatt már négy ponttal is vezettek, ám Miklai Zsanett támadásaival egalizálni tudott csapatunk (10:10). Ismét a lila-fehérek pillanatai következtek, egyre lelkesebben játszott ellenfelünk, lendületüket azonban Vacsi Evelin kiváló nyitásokkal törte meg. Centerünk remek szerváival alaposan elbizonytalanította a vendégek liberóját, Hadnagy Renátát, akit le is cserélt edzője. A végjáték így már nem tartogatott izgalmakat, Miklai pontjával behúzta a nagyon fontos első játszmát együttesünk (25:21, 1:0).

A második szett alaphangját Szombathelyi Szandra adta meg lendületes támadásaival, majd a szett derekán ismét Vacsi Evelin forgott a nyitósarokba, hogy gyakorlatilag eldöntse a játszmát. Újabb ászaival végleg leütötte Hadnagy Renátát a pályáról, a teljesen szétesett nyitásfogadást pedig az újpestiek csere liberója, Szabó Dorka sem tudta teljes mértékben stabilizálni. Az utolsó pontokra feladó cserével is próbálkozott Milodanovic Andrea, ám már ez sem akadályozhatta meg az újabb részsikerünket (25:18, 2:0). 

Lakatos Enikő ütései új színt hoztak az UTE játékába, a harmadik felvonás így négy pontos fórba kerültek a vendégek (2:6). Örömük nem tarthatott azonban sokáig, Pekárik Eszter szép blokkokkal, Miklai Zsanett pedig remek támadásokkal visszahozta a szettbe csapatunkat (11:11). Csapatkapitányunk, Tálas Zsuzsanna ezt követően zsinórban hatszor nyithatott, ráadásul remekül tette ezt, így hat pontos, behozhatatlannak tűnő előnybe kerültek a mieink (17:11). Kissé leegyszerűsítve, a mérkőzést gyakorlatilag a nyitások közötti osztálykülönbség döntötte el, Szombathelyi Szandra ezt igazolva egy ász értékű szervával zárta le a meccset (25:16, 3:0). 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Csapatunk ezzel 1:0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban, folytatás jövő hét csütörtökön a Megyeri úton. 

Sarlós Márton     


Hirdetések