Jenkei András, 2015.04.06. | Vívás

A Vasas tehetséges párbajtőrözője Bányai Zsombor, a korosztályos Eb után a világbajnokságon is második lett!

Bányai Zsombor a tekintélyes mértetű (153 induló) mezőnyben hibátlanul zárta a számára előírt selejtező kört, és egyenes ágon jutott a 64-es táblára. Ott azzal svéd fiatallal szemben kezdett, akit egy hónapja az Európa-bajnokságon a legjobb 16 között búcsúztatott, és aki Mariborban a kadétok között aranyérmes lett. Ezúttal nehezebb volt, mint Szlovéniában, de 13:13 után már csak Zsombor talált be. Egy körrel később amerikai riválist vert biztosan, még ha a számok szorosabb asszót is sejtetnek (15:12). A negyeddöntőben a svájci Pittetnek eggyel kevesebb tust engedélyezett, bár ez nem volt túl egyszerű, hiszen ellenfele jó ideig vezetett, a mi fiúnknak pedig még a saját vállával is akadt gondja.

A nyolc között a román Dabiját nagyon megverte Halla Péter tanítványa (15:6), az elődöntőben pedig spanyol Pereira sem tudta megállítani. A finálé a francia Buillott ellen rosszul kezdődött (2:6), ám  a hajrában már 10:8 is volt ide.
Sajnos  a vége nem sikerült túl jól, ám Bányai Zsombornak egyáltalán nincs oka  a búslakodásra, hiszen rövid időn belül másodszor bizonyította, hogy talán már kicsivel több is mint tehetség...


                                                                                 fotó: hunfencing.hu


Hirdetések