, 2015.03.30. | Kézilabda

Ellentétes mérkőzéseket játszott hétvégén a Győrffy Sándor által irányított junior csapatunk, amely szombaton az NB II-ben rangadót vesztett, majd másnap sima mérkőzésen négygólos győzelmet aratott az NB I/B-ben.

Szent István SE II – Vasas SC II 31-27 (17-9)

Vasas SC II összeállítása: Márity Laura (kapus), Magos Eszter, Ködmön Krisztina 7, Szemerédi Erika, Komsa Nikolett 1, Kerék Fanni 13, Dóczi Sára. Csere: Kindlik Bianka 1, Ágoston Réka 1, Szatmári Melinda 2, Jávorszky Lilla 1, Kovács Eszter 1. Vezetőedző: Győrffy Sándor

Rangadóra került sor az NB II-ben, hiszen a negyedik helyen álló csapatunkat a listavezető Szent István SE II látta vendégül. A mérkőzést felforgatott kezdőcsapattal kezdtük, Győrffy Sándor elsősorban azoknak a játékosoknak adott lehetőséget, akik eddig kevesebb szerephez jutottak, hiszen edzőnk ezzel is pihentetni akarta kulcsembereit másnapra.  A találkozót esélyeshez méltóan kezdték a hazaiak, hamar háromgólos előnyre tettek szert, de Kerék Fanni és Ködmön Krisztina góljainak köszönhetően sikerült felzárkóznunk ellenfelünkre. Ekkor úgy tűnt egyenlő ellenfelei lehetünk a Szent István SE-nek, de vendéglátóink ezt másképp gondolták és zsinórban lőtt hat góljukkal megnyugtató előnnyel várhatták a második játékrészt.  

Az eredményt látva Győrffy Sándor a második félidőben kénytelen volt pályára küldeni legjobbjait, akik szépen lassan el is kezdték ledolgozni a kilencgólos hátrányt. Úgy tűnt, hogy a vasasos lányok sikerrel járnak, hiszen a mérkőzés vége előtt öt perccel már csak kettővel vezetett a SZISE. Már-már megcsillanni látszott a győzelmi remény, amikor a hazaiak újra megrázták magukat és a hátralévő két percben három gólt is lőttek, amivel megnyerték a találkozót.  

Győrffy Sándor értékelése:

Sajnos ezen az NB II-es mérkőzésen is bebizonyosodott, hogy néhány játékosomnak hozzáállásbeli problémái vannak, nem érzik magukénak ezt a bajnokságot. Csalódott vagyok, mert lett volna sanszunk ezen a mérkőzésen, de játékosaim nem tudtak élni a lehetőséggel. Kár ezért a meccsért, mert egy győzelemmel felzárkózhattunk volna az élmezőnyre.


Kézilabda Szeged SE – Vasas SC 28-32 (13-19)

Vasas SC összeállítása: Márity Laura (kapus), Laki Bianka 9, Ágoston Réka 2, Kerék Fanni 13, Dóczi Sára, Szatmári Melinda 2, Jávorszky Lilla 5. Csere: Bálega Noémi 1, Kindlik Bianka, Szemerédi Erika, Kovács Eszter. Vezetőedző: Győrffy Sándor

Nagy kérdés volt, hogy milyen játékkal rukkol ki csapatunk Szegeden. Az NB II-ből ismert kapkodó, flegma és hibákkal tarkítottal, vagy a Göd ellen mutatott harcos és eredményes kézilabdázással. A mérkőzést szerencsére ezúttal nagyon jól kezdtük, Kerék Fanni vezérletével -, aki tizenöt perc alatt öt gólt lőtt - a vasasos lányok kimondottan jól játszottak. Ellenfelünk nem tudott mit kezdeni hatékony támadójátékunkkal, melynek köszönhetően a félidő végéhez közeledve egyre nagyobb lett a két csapat közötti gólkülönbség.

A szünet után az angyalföldi lányok ott folytatták, ahol az előzőt abbahagyták, azaz sorra lőtték a gólokat. Laki Bianka góljának köszönhetően már nyolc góllal is vezettünk, de a nagy hátrány ellenére a hazaiak egy percig sem adták fel a küzdelmet. Olyannyira nem, hogy négy perc alatt öt gólt lőttek, amivel négygólosra csökkentették a hátrányukat. Ekkor Győrffy mester időt kért és megpróbálta rendezni a sorokat, amely ezúttal arra volt elég, hogy a mérkőzés végéig megtartsuk a négygólos előnyünket. Győzelmünknek köszönhetően továbbra is lőtávolságban vagyunk az első két helyezettől, akiktől csupán egyetlen egy pont a lemaradásunk.

Győrffy Sándor értékelése:

Hihetetlen, hogy a lányok hozzáállása huszonnégy óra alatt mennyit tud változni. Szombaton az NB II-ben rendkívül fásultan játszottunk, majd vasárnapra, mintha mindenkit kicseréltek volna, a Szeged ellen már nagy kedvvel, a mérkőzésre odakoncentrálva és rendkívül eredményesen kézilabdáztunk.  Nem szoktam nagyon kiemelni senkit, de ezúttal külön jár a dicséret Kerék Fanninak és Laki Biankának is, hiszen ők ketten a hátukon vitték a csapatot és nagyban hozzájárultak a győzelmünkhöz.

A meccs után elmondtam a lányoknak, hogy a sorsunk innentől kezdve a mi kezünkben van, és ha úgy alakulnak az eredmények, akkor még legmerészebb álmainkat is elérhetjük. Az álmok megvalósítása érdekében ráteszünk az edzésekre még egy lapáttal. Hétvégén ezúttal nem lesz bajnoki forduló, de ennek ellenére a húsvétot is kézilabdázással töltjük, hiszen a hétvégén részt veszünk egy nemzetközi tornán Prágában.

 


Hirdetések