, 2015.03.30. | Kézilabda

A szombati Szent István SE II. elleni győzelmével bebiztosította első helyét Komjáti Zsuzsa csapata az NB II. junior bajnokságában. 

Szent István SE II. – Vasas SC II. 23-30 (11-13)

Vasas SC II. összeállítása: Magera Noémi (kapus), Anasztasziadisz Melinda 3, Kuczora Csenge 6, Benkő Dorottya 3, Szeberényi Flóra 7, Arany Rebeka 1, Kiss Réka 2. Csere: Márity Laura (kapus), Bottlik Flóra 4, Szöllős Zia 2, Varjú Liliána 1, Györey Paula 1, Ádám Alexandra, Kondrát Boglárka, Chrysafidu Melina. Vezetőedző: Komjáti Zsuzsa

Kisebb kavarodás előzte meg a szombati Szent István SE II. – Vasas SC II. NB II-es junior mérkőzést, hiszen a találkozó nem az előzetesen kiírt helyszínen és időpontban került megrendezésre.

Úgy tűnt ez a rendezés körüli hercehurca a hazaiakat zavarta meg jobban, hiszen csapatunk hamar magához tudta ragadni az előnyt. Húszpercnyi játék után már öt góllal vezettünk, de a biztos vezetés túlságosan is megnyugtatott minket, egy csapásra szétesett a védekezésünk, s ötgólos előnyünk a félidő végére kettőre apadt.

A második játékrészben ellenfelünk elfáradt, így játszi könnyedséggel lőhettük a gólokat. A két csapat közötti gólkülönbség javításához nagyban hozzájárult Márity Laura is, akinek beállásával stabilabbá vált a kapunk előtere. Az utolsó tíz percben Komjáti Zsuzsa ezúttal is eredményesen küldte be cserejátékosait, akik gólokkal járultak hozzá a Vasas győzelméhez.

Komjáti Zsuzsa értékelése:

A győzelem ellenére a védekezésünkkel ezúttal nem vagyok megelégedve. Nagyon sok bosszantó, elkerülhető hibát vétettünk. Ellenfelükből tisztességesen felkészültünk, legjobb játékosukat, Stranigg Zsófiát sikeresen hatástalanítottuk is, de a rendre „oldalvízen” érkező Sejlinger Teklára már nem figyeltünk oda eléggé,  tizenkétszer talált be a kapunkba. A második félidőre ellenfelünk elfáradt, így kedvünkre alakíthattuk a mérkőzést.

Ezúttal ki szeretném emelni Bottlik Flórát, aki az utóbbi időben egy kisebb hullámvölgyben volt, nem ment neki úgy a játék, ahogy szeretette volna, de ezen a találkozón, nagyon jól kézilabdázott. Eredményesen játszott még Szeberényi Flóra is, aki nyolc góllal vette ki a részét sikerünkből. Győzelmünkkel bebiztosítottuk vezető pozíciónkat a bajnokságban, így kicsit nyugodtabban készülhetünk az OSB küzdelmeire is, ahol még nagy feladatok várnak ránk. 


Hirdetések