, 2015.03.26. | Kézilabda

Sikerrel abszolválta Komjáti Zsuzsa csapata a hétközi fővárosi rangadót. Serdülő lányaink tizennégy góllal múlták felül a kispestieket.

Vasas SC–ASI DSE – Elios Kispesti NKK 29-15 (17-6)

Vasas SC összeállítása: Magera Noémi (kapus), Kuczora Csenge 5, Szeberényi Flóra, Benkő Dorottya 4, Anasztasziadisz Melinda 3, Kis Réka 4, Arany Rebeka 1. Csere: Molnár Veronika (kapus), Varjú Liliána 5, Szöllős Zia 3, Chrysafidu Melina 2, Ádám Alexandra 1, Bottlik Flóra 1, Györey Paula, Kondrát Boglárka, Házi Veronika. Vezetőedző: Komjáti Zsuzsa

A találkozó előtt a legnagyobb kérdés az volt, hogy mennyire súlyos válogatott kapusunk, Magera Noémi sérülése. Jó hír, hogy az orvosok semmilyen komolyabb elváltozást nem találtak Noémi térdében, így ő nyugodtan állhatott be a kapunkba a kispestiek ellen.

A mérkőzés nem okozott különösebb fejfájást edzőnőnknek, Komjáti Zsuzsának, hiszen a találkozó elejétől kezdve a Vasas játéka dominált. Az angyalföldi lányok szépen sorban dobálták a gólokat, a vendégek csak elvétve tudták sikeresen befejezni támadásaikat.

A biztos előny tudatában a szokásos forgatókönyv lépett életbe, azaz a cserejátékosok bizonyíthattak. A találkozó üde színfoltja volt a második félidőre beálló Molnár Veronika, akinek személyében újonc kapust avatott csapatunk. Veronika több jó megmozdulással és egy kivédett hetessel is emlékezetessé tette élete első vasasos meccsét, amelyet a Vasas végül 29-15-re nyert meg.

Komjáti Zsuzsa értékelése:

A lányok kötelező győzelmet arattak, végig mi irányítottuk a mérkőzést, így csak a számszerű eredmény volt a kérdéses. A második félidőben egy kicsit akadozott a támadójátékunk, sokszor nem a legjobb megoldást választottuk. Mindenesetre ez a mérkőzés megfelelően szolgálta a felkészülésünket a hétvégi Szent István SE elleni rangadóra. A pályára lépők közül ezúttal ki szeretném emelni Molnár Veronikát, aki nagyon jól szállt be élete első vasasos mérkőzésébe, védéseivel hozzájárult a győzelmünkhöz.  


Hirdetések