, 2015.03.23. | Kézilabda

Győrffy Sándor csapata hatgólos győzelemmel vágott vissza a TFSE-nek az őszi vereségért.  A látottakkal csapatunk edzője finoman szólva se volt elégedett, alapos fejmosást tartott a mérkőzés után a lányoknak.

Vasas SC II. – TFSE 31-25 (17-14)

Vasas SC II. összeállítása: Márity Laura (kapus), Ágoston Réka 2, Kerék Fanni 7, Laki Bianka 6, Jávorszky Lilla 4, Ködmön Krisztina 1, Komsa Nikolett. Cserék: Keszthelyi Dóra 4, Halász Henrietta 2, Magos Eszter 2, Kindlik Bianka 1, Kovács Eszter 1, Szemerédi Erika 1, Szatmári Melinda. Vezetőedző: Győrffy Sándor

Vasárnap kora este fővárosi csatát láthattak azok a vasasos szurkolók, akik kilátogattak a Fáy utcai csarnokba. A Vasas SC II. azt a TFSE-t fogadta, amely meglepetésre – némi bírói segítséggel –, az ősszel egy góllal győzni tudott hazai pályán. Győrffy Sándor csapata kiemelten készült erre a mérkőzésre, hiszen az angyalföldi lányok revánsot akartak venni ellenfelükön.

A találkozó ennek megfelelően kezdődött, lányaink két gyors góllal magukhoz ragadták a kezdeményezést. Csakhogy a TFSE-t sem kellett félteni, amely előbb kiegyenlített, majd a vezetést is megszerezte. Úgy tűnt a vendégek sokkal motiváltabbak, mint a mieink. A vasasos lányok rossz szokás szerint ismét rendkívül pontatlanul, sok hibával tarkítva játszottak. Közel húsz perc kellett ahhoz, hogy végre játékba lendüljünk, de amikor ez sikerült, akkor többgólos előnyre tudtunk szert tenni.

A második játékrészt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk. Gyors és pontos támadásokat vezetünk, sorra lőttük a gólokat, így a két csapat között folyamatosan nőtt a különbség volt, hogy már kilenccel is vezettünk. A nagy előny birtokában a találkozó hátralévő részében Győrffy mester ezúttal is játéklehetőséget adott azoknak, akik eddig kevesebbszer léptek pályára. A végefelé a gólkülönbségen a TF ugyan tudott kozmetikázni, de a találkozót így is magabiztosan a vasasos lányok nyerték meg.  

Győrffy Sándor vezetőedző értékelése:

A győzelem ellenére dühös voltam a lányokra. Hiába kezdtük jól a találkozót, gyors két gólt szereztünk, de ezután előjött a szokásos formánk. Elkezdtünk kapkodni, szétesett a játékunk, amit a TF ki is tudott használni. Rendet kellett tennem a fejekbe, és tudatosítanom kellet újra, hogy mi is a kitűzött feladat. Ezt a találkozót tíz-tizenöt góllal kellett volna megnyernünk. Volt, hogy már kilenccel vezettünk, de elkezdtünk flegmáskodni, s az ellenfél felzárkózott ránk. Persze a győzelem így sem forgott veszélyben, de ennél sokkal többet várok el a lányoktól.

Komolyan mondom, nem tudtom elképzelni, hogy mi játszódik le néhány játékosom fejében. Páran mintha nyűgnek tekintenék az NB II-t. Számomra elfogadhatatlan ez a hozzáállás, hiszen ez a bajnokság pont arra jó, hogy a csapat még jobban összeszokjon és azok is játéklehetőséget kaphassanak, akik kevesebbszer lépnek pályára az NB I/B juniorban. A mérkőzés után komoly fejmosást tartottam az öltözőben, remélem ez pozitív hatással lesz a későbbiekre, hiszen nagy feladatok várnak ránk minnden fronton.


Hirdetések