Jenkei András, 2015.03.23. | Röplabda

A Vasas Óbuda magabiztosan győzte le a kaposváriakat bajnoki negyeddöntő első mérkőzésén.

Vasas-Óbuda – MCM-Diamant-Kaposvar 3:0 (18, 21, 19)
Folyondár utca, 100 néző.

Vezette: Nagy L., Bátkai-Katona.

Vasas Óbuda: Miklai 20, Pekárik 8, Durst 3, Szombathelyi Sz. 4, Bodovics 7, Háfra 7. Csere: Tóth A., Lévai (liberók), Villám, Ludmán, Benedek.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Kaposvár: Harmath 8, Rák 6, Jenei 2, Szívós 9, Horváth A. 9, Szombathelyi K. 3. Csere: Ihász (libero).
Vezetőedző: Mészáros Péter.

Az I. MCM-Diamant Kaposvár elleni mérkőzésen két fontos hiányzója is volt csapatunknak, hiszen a válogatott Tálas Zsuzsanna és Vacsi Evelin sem léphetett pályára sérülés miatt. Kulcsembereink pótlását Durst Annának és Bodovics Hannának kellett megoldania, akik remekül teljesítették a feladatot.

Az első játszma gyakorlatilag az alapjátékon őlt el, hiszen a nyitás-nyitásfogadás mindkét oldalon erősen akadozott, ám a Vasas Óbuda hibázott kevesebbet, így meg is szerezte a vezetést. A második szettre sokat javult a játék színvonala, a csapat vezérének bizonyuló Miklai Zsanett kiváló nyitásait követően hamar előnybe került csapatunk. A centertámadások egyre jobban működtek, Miklai pedig folyamatosan kopogtatta a Folyondár utcai parkettát, együttesünk előnye is két szettesre duzzadt.

A mieink a harmadik játszmában is koncentráltan, összeszedetten léptek pályára, aminek meg is lett az eredménye. A technikai szünet előtt Háfra Dominika fejbe nyitotta (!) az ellenfél egy játékosát, a megsemmisítő erejű ász pedig végleg megpecsételte a vendégek sorsát. Csapatunk már hét ponttal is vezetett, így a végjátékban Jókay Zoltán szinte összes játékosának lehetőséget adhatott. 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A két győzelemig tartó párharc állása 1:0 a Vasas Óbuda javára.

 

 


Hirdetések