, 2015.03.10. | Kézilabda

Nem volt könnyű dolga a hétvégén Győrffy Sándor csapatának, amely mindkét nap idegenbeli rangadót játszott, felemás sikerrel.

Szombaton az NB II harmadik helyezettjéhez, a Doroghoz látogatott el csapatunk. Sajnos a mérkőzés nem úgy alakult, ahogyan azt mi szerettük volna. Hiába vezettünk az első félidőben többször is, a lelkes hazaiak rendre kiegyenlítettek, majd a vezetést is magukhoz ragadták, amit a félidő végéig már nem is engedtek ki a kezükből. A szünetben megpróbáltuk rendezni a sorokat, kevés sikerrel. A második játékrészben a védekezésünk csődöt mondott, hiába lőttünk támadásból gólt, szinte mindig rögtön kaptunk is egyet.  Folyamatosan rohannunk kellett az eredmény után és bár közel jártunk, nem tudtunk kiegyenlíteni, így egy gólos vereséget szenvedtünk a Dorogtól.

Dorogi ESE – Vasas SC II. 25-24 (14-12)

Vasas SC II. összeállítása: Márity Laura (kapus), Kerék Fanni 12, Laki Bianka 2, Magos Eszter 2, Szemerédi Erika 2, Dóczi Sára 2, Kindlik Bianka 1, Ködmön Krisztina 1, Komsa Nikolett, Szatmári Melinda 1, Keszthelyi Dóra, Horváth Kinga, Kovács Eszter, Nyitrai Ágnes. Vezetőedző: Győrffy Sándor

Győrffy Sándor értékelése:

A védekezésünk az egész mérkőzés során katasztrofális volt. Ezt a mérkőzést hat-hét góllal kellett volna megnyernünk, ehelyett egy góllal kikaptunk. Sajnos nem először fordul elő itt az NB II-ben, hogy a lányok úgy gondolják, elég kifutniuk a pályára és már meg is nyerték a mérkőzést. Bosszús vagyok, mert egy győzelemmel felzárkózhattunk volna az élbolyhoz.


Előzetesen nehéz mérkőzésre számíthattunk az NB I/B-ben, hiszen az őszi fordulóban egy rendkívül izgalmas mérkőzésen tudtunk egygólos győzelmet aratni a gödiek ellen. Ezúttal Győrffy Sándor csapata koncentráltabban és eredményesebben tudott játszani ellenfelénél. Már az első félidő derekán háromgólos előnyre tettünk szert, de két buta hiba után kettős emberhátrányba kerültünk, amit a hazaiak ki is tudtak használni, zsinórban négy gólt lőttek. A második félidőben a védekezésünket sikerült stabilabbá és keményebbé tennünk. Negyvenpercnyi játék után, Szatmári Melinda góljának köszönhetően ismét nálunk volt az előny. A mieink nagyobb sebességi fokozatba tudtak kapcsolni, amit a gödiek már nem bírtak szusszal, így Kerék Fanni és Jávorszky Lilla vezetésével a piros-kék lányok sima, hétgólos győzelmet arattak, ezzel is felzárkózva az első két helyezetthez. A forduló tartogatott meglepetést is, hiszen a bajnokságot vezető Debrecen meglepően simán kikapott az egriek otthonában, így az első három helyezettet csupán egyetlen egy pont választja el egymástól.

Gödi SE – Vasas SC 23-30 (14-13)

Vasas SC összeállítása: Márity Laura (kapus), Kerék Fanni 8, Jávorszky Lilla 7, Szatmári Melinda 5, Keszthelyi Dóra 3, Laki Bianka 3, Horváth Kinga 1, Magos Eszter 1, Ágoston Réka 1, Halász Henrietta 1, Kindlik Bianka, Szemerédi Erika, Dóczi Sára, Kovács Eszter. Vezetőedző: Győrffy Sándor

Győrffy Sándor értékelése:

Büszke vagyok a csapatomra, mert küzdeni tudásból jelesre vizsgázott. Az első félidőben a védekezésünk nagyon nem állt össze, és hiába vezettünk már három góllal, a gödiek kihasználták hibáinkat és fel tudtak zárkózni ránk. A szünetben felemeltem a hangom, és ismét felhívtam a lányok figyelmét a védekezés fontosságára, amit végül be is tartottak, hiszen a második játékrészben csupán kilenc gólt kaptunk. A keményebb védekezésünkkel nem tudtak mit kezdeni a hazaiak, akik a félidő felére teljesen elkészültek az erejükkel, így mi végül magabiztos győzelmet tudtunk aratni felettük.


Hirdetések