Jenkei András, 2015.03.04. | Aerobik-Fitnesz

A  Vasas versenyzője, Bucsánszki Linda harmadik lett a portugáliai aerobik világkupa-versenyen, és az utánpótlás korosztályokban is hasonlóan eredményesek voltunk.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a szezon első nemzetközi versenyén Cantanhedében szépszámú vasasos küldöttség vett részt, a hétvége alatt pedig az is kiderült, hogy remek formában vannak aerobik szakosztályunk sportolói.

A legfiatalabbak között, az UP3-as korosztályban Yoon Seung Hee aranyérmes lett, Csordás Lolli pedig a hatodik helyen végzett egyéniben. Ezután talán nem is volt olyan meglepő, hogy a Simon Szonjával kiegészülő vasasos hármas megnyerte a triók versenyét.
Az eggyel idősebbek között, az UP2-es korosztályban szintén figyelemre méltó eredmények születtek, egyéniben Kondorosi Nóra negyedik, Schilling Dorka pedig ötödik lett. A lányok mégsem maradtak érem nélkül, hiszen a vasasos trió és csoport is bronzéremig jutott, Ruff Rebekával, Schiller Flórával és Bihary Annával kiegészülve.

A legnagyobb várakozás a felnőttek világkupa-versenyét övezte, itt a hosszabb kihagyás után visszatérő Bucsánszki Linda révén voltunk érdekeltek. A 23 éves vasasos versenyző nyolcadik helyen kvalifikálta magát a döntőbe, ahol a szakemberek szerint tökéletes gyakorlatot mutatott be, így végül a remeknek mondható harmadik helyen végzett. Az aranyérem szintén egy magyar lány, Hegyi Dóra nyakába került, aki holtversenyben végzett az élen.

Bucsánszki Linda így értékelt honlapunknak a versenyt követően:
- Nagyon jó érzés volt újra nemzetközi mezőnyben versenyezni, sok régi és új ismerőssel találkoztam kint. Kifejezetten kellemes volt a környezet , tetszett, hogy a szálloda csak pár perc sétára volt a csarnoktól, ráadásul egy parkon át vezetett az út, így az edzések utáni holtidőben, vagy a versenyszámok közötti szünetekben is bármikor vissza lehetett menni pihenni.
A verseny előtt volt bennem izgalom, ahogy előtte is mondtam, nagyon szerettem volna egy jó gyakorlattal kezdeni, végül a szombati elődöntőben egy elemet nem sikerült helyesen kiviteleznem, mégis elégedetten jöttem le a színpadról. 
Miután kiderült, hogy döntőbe jutottam, már csak az volt a célom, hogy az ominózus elemet kijavítsam és egy igazi örömgyakorlatot mutassak be. Felszabadultan léptem újra talajra, pedig még kicsit nehezítettünk is, mondván, hogy nincs vesztenivalóm. A gyakorlat annyira jól sikerült, hogy felkerültem a dobogóra, amire megmondom őszintén nem számítottam ilyen hosszú kihagyás után. Az biztos, hogy ez a bronz jó kis pluszmotiváció lesz a további munkához, mert még lehet és kell is fejlődnöm. 

Dóczi Dorottya szakosztály-igazgatót is megkérdeztük:
- Nagyon büszke vagyok az összes vasasos versenyzőre, úgy gondolom, megmutattuk, hogy nemzetközi szinten is vannak kiemelkedő tehetségeink, amiért természetesen köszönettel tartozom az összes edzőkollégának. Bucsánszki Lindára külön is érdemes kitérni, csodálatos meglepetés volt, hogy az évekkel ezelőtti junior sikerek után ilyen teljesítménnyel tudott visszatérni a felnőtt nemzetközi mezőnybe.

 


Hirdetések