Jenkei András, 2015.03.03. | Vívás

A Vasas párbajtőrözője második helyen végzett a maribori junior Európa-bajnokságon.

A korosztályos világranglistát vezető tehetségünk, tavalyi bronzérmét váltotta eggyel fényesebbre az idei kontinensviadalon.
Zsombor hibátlan mérleggel abszolválta a selejtezőt, majd két sima győzelemmel – portugál és svájci riválissal szemben – lépett a legjobb tizenhat közé. Ott az a svéd Frygare várt rá, aki pár napja a kadét mezőnyben aranyérmes lett, még korábban pedig ifjúsági olimpiai ezüstöt szerzett. A mi fiúnk dolgát azonban csak egy ideig tudta megnehezíteni, a hajrában Zsombor állva hagyta. A negyeddöntő is hasonló forgatókönyv szerint alakult, az orosz Burijev 8:8-ig bírta, onnan viszont már csak vasasos találatok születtek.  

Az elődöntőben a klub- és edzéstársat, Nagy Dávidot búcsúztató ukrán Sztankevicsen vett revansot, viszonylag szoros asszóban. Az aranyért azzal Freilich-el szemben kellett pástra lépnie, aki nemrégiben Vancouverben, felnőtt világkupa-viadalon ejtette ki őt. Az izraeli fiú ezúttal is jobbnak bizonyult nála, bár Zsombor kapaszkodottt rendesen, ám ezúttal a véghajrá nem jött össze.

Halla Péter tanítványa újabb rangos nemzetközi megmérettetésen bizonyította, hogy szakmai körökben joggal tartják nagyon sokra hívatott  reménységnek.


                                                                                 fotó: hunfencing.hu

Nagy Dávid, a mezőny másik Halla-vívója, múlt héten saját korosztályában lett kilencedik, most az idősebbek között is a nyolcaddöntőig verekedte magát. Reményeink szerint őróla is fogunk még sokat hallani a jövőben.


Hirdetések